Fenerbahçe Fenerbahçe'de Jorge Jesus'tan iki oyuncunun satışına veto!

Fenerbahçe'de Jorge Jesus'tan iki oyuncunun satışına veto!

03.06.2022 - 07:00 | Son Güncellenme:

Önümüzdeki sezon ligi en üst sırada bitirmek isteyen Fenerbahçe'de transfer çalışmaları devam ediyor. Teknik direktör Joger Jesus takım ile ilgili raporunu verirken iki futbolcuya özellikle dikkat çekti.

Fenerbahçede Jorge Jesustan iki oyuncunun satışına veto

CELAL UMUT EREN

Haberin Devamı

Fenerbahçe’de ve tüm futbol kamuoyunda büyük bir ilgiyle takip edilen anlaşma nihayet gerçekleşti. Dünyaca ünlü teknik direktör Jorge Jesus, Fenerbahçe ile 1 sezon için anlaşmaya vardı. Portekizli çalıştırıcı, 2022- 2023 sezonu için sarı-lacivertli kulüpten 3 milyon euro maaş alacak. FB TV aracılığıyla sarı-lacivertli taraftarlara seslenen Jorge Jesus, şampiyonluk sözü verdi ve şu ifadeleri kullandı: “Ben ve ekibim biliyoruz ki Fenerbahçe taraftarları çok tutkulu. Bizi uzun zamandır bekliyorlar. Tutkunun çok fazla olduğu çok büyük bir takımda çalışacağız. Fenerbahçe’yi şampiyon yapmaya geldim. Çünkü Fenerbahçe 8 senedir şampiyon olamıyor. Bunu başaracağız. Şampiyonlar Ligi’nde gruplara kalacağız. Fenerbahçe’de olduğum için çok mutluyum. Fenerbahçe taraftarlarından binlerce mesaj aldım. Fenerbahçe tutkudur. Ben de hayatınızın bir parçası olacağım. Sizlerin kulübe olan aşkınızı ve fedakarlığınızı ben de göstermek istiyorum. Sizler bana bu duyguları göstereceksiniz. Yaşa Fenerbahçe!”

Haberin Devamı

19 KUPA KAZANDI
Fenerbahçe’den yapılan resmi açıklamda da, “Kariyeri boyunca 3 farklı ülkede 4’ü lig şampiyonluğu olmak üzere 19 majör kupa kazanan dünyaca ünlü Portekizli teknik direktör Jorge Jesus, önümüzdeki 1 sezon boyunca Fenerbahçemizin başında olacak. 33 yılı aşkın kariyerinde 15 takım çalıştıran Jorge Jesus, çıktığı 834 resmi maçta 2,04’lük puan ortalaması yakaladı. Braga, Benfica, Sporting CP Lizbon, Al-Hilal ve Flamengo gibi takımları çalıştıran 68 yaşındaki çalıştırıcı, ulusal ve uluslararası olmak üzere toplam 19 kupa kazandı. Fenerbahçe Teknik Direktörü Jorge Jesus’a, adını Takımımızla ve büyük taraftarımızla şanlı tarihimize yazdıracağı bir sezon diliyoruz!” ifadeleri kullanıldı

AVRUPA'DA KAPALI KUTU RAKİPLER
UEFA organizasyonları ve Avrupa'daki liglerin sona ermesinin ardından gelecek sezon Avrupa kupalarında mücadele edecek takımlar belli oldu. UEFA'da 2022-2023 sezonu takvimi de netlik kazandı. Türkiye'yi gelecek sezon Avrupa kupalarında temsil edecek Fenerbahçe'nin takvimi belli oldu.

Haberin Devamı

Avrupa’da hem liglerin sona ermesi hem de UEFA’daki tüm kupaların tamamlanmasıyla 2022-23 sezonu takvimi netleşti.

Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi katılımları belirlendi. Sezonu en erken açacak takımlardan olan Fenerbahçe, Başakşehir ve Konyaspor’u adeta kapalı kutu rakipler bekliyor. Şampiyonlar Ligi 2. ön eleme turundaki Fenerbahçe ile Konferans Ligi’ndeki Başakşehir ve Konyaspor sezonu 19-21 Temmuz tarihleri arasında açacak.

3. ÖN ELEME DAHA ZOR
Fenerbahçe’nin, Devler Ligi’nde 2. ön eleme turunda muhtemel rakipleri Ukrayna’dan D.Kiev, Danimarka’dan Midtjylland, Güney Kıbrıs’tan AEK Larnaca oldu. Kura çekimi 14 Haziran’da yapılacak. 3. ön eleme turunda ise daha zorlu muhtemel rakipler sarı-lacivertlilerin karşısına çıkacak.

Fenerbahçe’yi bu aşamada PSV, Monaco, Rangers, Benfica, Saint-Gilloise ve Sturm Graz gibi takımlar bekleyecek. 3. ön eleme turu maçları da 2-3 Ağustos ve 10 Ağustos tarihlerinde oynanacak.

 

ROSSI VE KIM MIN JAE'YE DİKKAT ÇEKTİ
2022-2023 sezonunda mutlaka şampiyon olmak isteyen Fenerbahçe’de teknik direktör Jorge Jesus’un kadro planlamasında Kim Min Jae ve Diego Rossi’nin yeri çok önemli duruyor. Özellikle Kim’in ayrılmasını istemeyen Jesus, her iki yıldızın da Katar’da 21 Kasım-18 Aralık tarihlerinde yapılacak 2022 Dünya Kupası’na Fenerbahçe formalarıyla gitmelerinin önemli olduğuna inanıyor.

Haberin Devamı

KATAR'DAN ÖNCE SATILMASIN
Başarılı çalıştırıcının, bu iki oyuncunun takım için hem çok değerli olduğunu hem de Katar’daki turnuvada daha fazla transfer değeri kazanacaklarını vurguladığı aktarıldı. Ayrıca bilhassa Kim Min Jae gibi bir stoperi şu anda bulup almanın çok zor olduğu kaydedildi. Bu sene Şampiyonlar Ligi gruplarına kalma ve ligde şampiyonluk hedefleri için Güney Koreli savunmacının çok önemli olduğu konuşuldu

Yazarlar