İspanya La LigaReal Madrid'de Ancelotti'den Arda Güler'e kötü haber! Planını anlattı

Real Madrid'de Ancelotti'den Arda Güler'e kötü haber! Planını anlattı

13.09.2024 - 17:28 | Son Güncellenme:

Arda Güler'in nasıl oynaması gerektiğini anlatan Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, ilk 11 oynamasıyla ilgili soruya cevap verdi.

Real Madridde Ancelottiden Arda Gülere kötü haber Planını anlattı

Real Madrid teknik direktörü Carlo Ancelotti, LaLiga'da yarın oynayacakları Real Sociedad maçı öncesinde açıklamalarda bulundu. Milli arada iyi bir performans sergileyen genç futbolcusuna ilişkin soruları yanıtlayan İtalyan çalıştırıcı "Arda çift ön liberoda oynayamaz ama onların önündeki orta sahada oynayabilecek kaliteye ve özelliklere sahip. Ön libero olarak savunma yapabilecek özelliklere sahip değil" dedi.

Haberin Devamı

19 yaşındaki oyuncudan beklentilerini sıralayan Ancelotti "Arda Güler'den savunma ve hücum yapmasını bekliyorum. O kadar karmaşık değil. İyi pozisyon alması gerekiyor. Çizgilerin arasına girmeli, top almalı, asist yapmalı. Savunmada içeriye kapanması gerekiyor. 4-3-3'te içeride oynayan oyuncunun işi bir kanat oyuncusundan çok daha yoğun" diye konuştu.

Bu sezon LaLiga'da şu ana kadar üç maçta forma şansı bulan futbolcusunun performansından memnun olduğunu dile getiren deneyimli teknik adam şöyle devam etti: "Arda iyi iş çıkardı. Daha da önemli olacak, daha çok öne çıkacak. Valladolid karşısında ilk 11'deydi. Onu tartışmasız bir ilk 11 oyuncusu olarak görmüyorum. Aslında bu kadroda tartışmasız bir ilk 11 oyuncusu hiç görmüyorum."

Haberin Devamı