Milli TakımMontella'ya sürpriz talip! Premier Lig devi peşine düştü

Montella'ya sürpriz talip! Premier Lig devi peşine düştü

16.10.2024 - 19:48 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımızın başına geçmesi sonrası birçok başarıya ve ilke imza atan Vincenzo Montella hakkında sürpriz bir iddia gündeme geldi. Premier Lig devi, İtalyan teknik adamın peşine düştü. İşte detaylar...

Montellaya sürpriz talip Premier Lig devi peşine düştü

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında İzlanda’yı deplasmanda 4-2 mağlup ederek liderlik koltuğunu sağlama alan A Milli Takımımız, İtalyan teknik patron Vincenzo Montella yönetiminde ilkleri başarmaya devam ediyor.

Haberin Devamı

İzlanda’ya 8. kez konuk olurken ilk defa kazanan ay-yıldızlılar kötü seriyi Montella ile noktaladı. Türkiye, Montella ile birçok farklı ilke de imza attı. Tarihinde ilk defa EURO 2024’e grup lideri olarak katılan milliler, Almanya’daki dev turnuvada çeyrek final oynadı ve 5 maçta 3 galibiyet aldı.

TARİHİ PERFORMANS

Türkiye, EURO 2024 öncesi grup aşamasında Hırvatistan’ı tarihinde ilk kez deplasmanda 1-0 mağlup etti. Ay-yıldızlılar, hazırlık maçında 3-2 yendiği Almanya’yı da 72 yıl sonra ilk kez rakip sahada devirdi. EURO 2024’te 3 galibiyet alan milliler tarihte ilk kez bunu başardı. Türkiye yine çeyrek final oynadığı EURO 2000’de tek, EURO 2008’de ise 2 galibiyet almıştı. Ay-yıldızlılar, Letonya’ya karşı iç sahadaki galibiyet hasretine de Montella ile son verdi. Türkiye daha önce 3 kez berabere kaldığı Letonya’yı Konya’da 4-0 yendi.

Haberin Devamı

Montellaya sürpriz talip Premier Lig devi peşine düştü

SÜRPRİZ TALİP

Henüz 1 yıldır ay-yıldızlıları çalıştıran İtalyan teknik adam, kısa sürede birçok ilki başardı. Kendisine yöneltilen 'forvetsiz diziliş' eleştirilerine elde ettiği başarılarla yanıt veren 50 yaşındaki teknik adama Manchester United kanca attı.

ADAYLAR ARASINDA

Ajansspor'un haberine göre Manchester United’da Erik ten Hag ile yolların ayrılması durumunda teknik direktör adayları arasında Vincenzo Montella yer alıyor.

Teknik direktörlüğe, futbolculuğu döneminde efsanesi olduğu Roma'da başlayan Montella; Fiorentina, Milan, Sevilla gibi takımlarda görev yaptıktan sonra 2021-2023 yıllar arasında çalıştırdığı Adana Demirspor'a Avrupa kapılarını açtı. Adana Demirspor, Montella yönetiminde tarihinde ilk kez Avrupa kupalarında eleme turu oynamaya hak kazanmıştı.