Motor SporlarıÖZEL | Toprak Razgatlıoğlu: MotoGP şampiyonluğu efsane olur | Yusuf Dikeç gibi 12’den vurduk

ÖZEL | Toprak Razgatlıoğlu: MotoGP şampiyonluğu efsane olur | Yusuf Dikeç gibi 12’den vurduk

16.08.2024 - 11:38 | Son Güncellenme:

Dünya Superbike Şampiyonası'nda son 13 yarışın hepsini kazanarak kırılması güç bir rekora imza atan Toprak Razgatlıoğlu Skorer'e açıklamalarda bulundu. MotoGP hayalinden bahseden Toprak, galibiyet sonrası yaptığı Yusuf Dikeç pozunun perde arkasını anlattı.

ÖZEL | Toprak Razgatlıoğlu: MotoGP şampiyonluğu efsane olur | Yusuf Dikeç gibi 12’den vurduk

Toprak Razgatlıoğlu, Dünya Superbike Şampiyonası'nda son 13 yarışın hepsini kazanarak WSBK tarihinin en büyük galibiyet serisini yakaladı. Razgatlıoğlu hem bu sezon hem de gelecek sezonlara dair Skorer'den Serkan Özen'e önemli açıklamalarda bulundu. Öte yandan Toprak, aldığı galibiyet sonrası yaptığı Yusuf Dikeç pozunun perde arkasını anlattı.

Haberin Devamı

Üst üste 13. yarışını kazandın. Kırılması güç bir rekor, galibiyet kazandıkça üzerindeki baskı artıyor mu? 

Yok aslında ben kazandıkça daha çok rahatlıyorum. Birinci olmaya başladıktan sonra, şampiyonluktan önce 11 birincilik rekorunu kırmayı kendime hedef koymuştum ve kırdığım için de çok mutluyum. 12. Birincilik yarışına çıktığımda yarışı kazanmam gerektiği için biraz stresliydim ancak üstesinden gelerek galibiyeti aldıktan sonra da rahatladım. En büyük baskıyı da orada üstümden attım.  13 de nasip oldu tabii ki durmak yok. Daha devam ediyoruz, diğer yarışlarda nasıl olacağını göreceğiz. 
 

ÖZEL | Toprak Razgatlıoğlu: MotoGP şampiyonluğu efsane olur | Yusuf Dikeç gibi 12’den vurduk


Yıllardır yarış ve şampiyonluk kazanamamış markaya geçip ilk sezonunda şampiyon olan sadece Valentino Rossi var. Sen de listeye eklenebilirsin. Ne hissettiriyor bu tablo sana? 
Daha şampiyon olmadık. Önümüzde 5 yarışımız daha var ama şampiyonluğa doğru gidiyoruz gibi görünüyor umarım öyle de olur ve şampiyon oluruz. Hem bir önceki takımımla dünya şampiyonluğu yaşayıp hem de BMW'ye geçip ilk senede dünya şampiyonu olmak bambaşka bir mutluluk olur.  Geçen senelere bakıldığı zaman BMW’nin bu alanda en iyi dereceleri sekizincilik ve dokuzunculuktu; bu açıdan BMW bazen dördüncülük, beşincilik olan kimsenin bilmediği bir markaydı. O yüzden böyle bir markayı şampiyon yapmaktan gerçekten ben de çok mutluyum . İnşallah şampiyon oluruz, önümüzde daha yarışlarımız var. Daha net bir şey belli olmadan ben konuşmayı seven biri değilim. O yüzden şu an önümüzdeki yarışlara odaklıyım. 

Haberin Devamı

ÖZEL | Toprak Razgatlıoğlu: MotoGP şampiyonluğu efsane olur | Yusuf Dikeç gibi 12’den vurduk


 
Rossi, örnek aldığın isimlerden biri mi ya da MotoGP’de favori sporcun var mı? 
Ben bu spora başlarken Valentino Rossi’yi bilmeyen yoktu. Tabii ki severek izlediğimiz biriydi. Ama Kenan Sofuoğlu ile tanıştıktan sonra, benim için örnek aldığım kişi o oldu. Sadece kariyer açısından değil, kendi hayatıyla ilgili örnek aldığım çok yönleri var. 

MotoGP’de favori bir pilotum var. Mark Marquez’le aramız çok iyi, onu severim. Yarışın içinde de şu an Mark eski yıllarındaki gibi değil. Büyük bir kazadan sonra hâla kendini toparlamaya çalışıyor. Genel olarak kendisini sevdiğim için, sevdiğim bir karakter olduğu ve özellikle stil olarak da çok yakın olduğumuz için Mark’a daha sıcağım. Genel olarak tuttuğum kişi o. Tabii şu an MotoGP’ye de bakıldığı zaman podyuma çıkabilen çok farklı isimler var. Ama genel olarak şu an favori gördüğüm veya GP’de izlemekten zevk aldığım kişi Mark Marquez. 

Haberin Devamı

MotoGP pilotu Mark Marquez

ÖZEL | Toprak Razgatlıoğlu: MotoGP şampiyonluğu efsane olur | Yusuf Dikeç gibi 12’den vurduk


 
Gelecek sene MotoGP’de yarışma planı var mı? Bu konu hakkında şu andaki takım BMW ile görüşme gerçekleştirildi mi? 
2025 ile alakalı bütün görüşmeleri gerçekleştirdik ve 2025 defterini kapattık. Önümüzdeki yıl Dünya Superbike Şampiyonası’nda devam ediyoruz. Eğer BMW 2025 için MotoGP’ye gidebilirsin deseydi o zaman MotoGP için görüşmeler başlayacaktı. 2025 için böyle bir planımız yok ancak 2026 henüz belli değil. Bunların hepsi seneye belli olacak. 2026 sezonunu şu an için düşünmüyorum, şu an tek odağımız şampiyonluk! İnşallah bu sene şampiyon olduktan sonra 2025’te de yine Dünya Superbike Şampiyonası’nda tekrar bir mücadelenin içinde olacağız. Verdiğimiz mücadeleler bize 2026’nın ne getireceğini gösterecek. 

Haberin Devamı


 
Motor yarışları dışında araba yarışlarına katılma isteğin var mı? 
Arabaları çok seviyorum o yüzden böyle bir düşüncem var. Tabii ki de kariyerimi sonlandırdıktan sonra nasıl şartlara sahip olacağım onu bilmiyorum ama boş duracağımı zannetmiyorum. Herhangi bir şeyle kesinlikle uğraşırım diye düşünüyorum ama tabii ki de bu yine motor sporları tarafında ya da araba yarışlarında olur. Şu an emin değilim, sakatlık gibi bir durum yaşamazsam bundan 8 - 10 sene sonra farklı şeyler yapabilirim.  

ÖZEL | Toprak Razgatlıoğlu: MotoGP şampiyonluğu efsane olur | Yusuf Dikeç gibi 12’den vurduk


 
Bundan sonra kariyerinde gerçekleştirmek istediğin en büyük hedef nedir? 
Bu dünya şampiyonluğu gerçekleştirdikten sonra eğer MotoGP’ye gidersem bir de orada MotoGP şampiyonluğu efsane olur. Benim için hem Superbike hem de MotoGp rüyamda bile görmediğim kadar büyük bir hayal. Böyle bir şey olursa çok efsane olur benim için. 
 
Kazandığın zafer sonrası Yusuf Dikeç’in ikonikleşmiş pozunu verdin. Çok güzel hazırlanmış bir organizasyondu. Neler hissettin? 
Aslında o pozu 11. galibiyette verecektik ama aklıma 12. birincilik yeni bir rekor oluyor ve 12’den vurma düşüncesi geldi bir anda o nedenle o poz için 12. galibiyeti bekledik.12. birincilik sonrası hemen orada organize ettik. Kendimize hedef tahtası yaptık. Sağ olsun orada bizi yalnız bırakmayan, tüm yarışlara gelen Bora Ağabeyimiz var. Elektrik işlerden çok iyi anlar. ilk başta hedef tahtası kırmızıyken ben atış yapınca 12’ye dönmesini sağlayan bir düğme yaptı ve on ikiden vurduğumda düğmeye bastı. Bir anda o kırmızı da on ikiye döndü . O tarzda değişik bir şey yaptık. Çok güzel oldu açıkçası. Tüm dünyada viralleşti o hareket. O yüzden ben de bu hareketi yapmak istedim. Superbike’ın resmi sitesi de zaten çok güzel bir paylaşım yaptı. İstediğimizi elde ettik diyebiliriz. O pozun benim için en büyük önemi on ikinci birinciliği Yusuf Dikeç gibi 12’den vurduk adeta

Haberin Devamı

ÖZEL | Toprak Razgatlıoğlu: MotoGP şampiyonluğu efsane olur | Yusuf Dikeç gibi 12’den vurduk