FenerbahçeFenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu için tek şart! Bonservis rekoru kıracak

Fenerbahçe'de Ferdi Kadıoğlu için tek şart! Bonservis rekoru kıracak

16.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Kariyerine İngiltere’de devam etmek isteyen Fenerbahçeli yıldız Ferdi Kadıoğlu'nun Süper Lig dönemi sona eriyor. Sarı-lacivertlilerin transfer için tek şartı ortaya çıktı.

Fenerbahçede Ferdi Kadıoğlu için tek şart Bonservis rekoru kıracak

Ferdi Kadıoğlu rotasını İngiltere Premier Lig’e çevirdi. Fenerbahçe’ye Temmuz 2018’de 1,4 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Hollanda kulübü NEC Nijmegen’den transfer olan ve özellikle son 3 yılda sergilediği performansla büyük alkış toplayan 24 yaşındaki futbolcu, Brighton’la el sıkıştı.

Haberin Devamı

HER KONUDA ANLAŞMA SAĞLANDI
Kariyerini Premier Lig’de sürdürmek isteyen Ferdi, İngiliz ekibinin teklifini kabul etti. Yetenekli oyuncunun menajeri, Brighton’la maddi konularda anlaştıklarını Fenerbahçe yönetimine de bildirdi.

RESMİ TEKLİF 35 MİLYON EURO
Sarı-lacivertliler bu gelişme üzerine Brighton’la yürütülen pazarlıklara hız verdi. İngiliz ekibi Ferdi için hafta başında bonuslarla birlikte 35 milyon euroluk resmi teklifte bulunmuştu. Fenerbahçe’nin bonuslar hariç garanti bedelin artırılmasını talep ettiği belirlendi.

Garanti bonservis bedelinin 30 milyon euroyu geçmesi halinde kulüplerin dev transfer için resmi imzaları atması bekleniyor. Beklemede olan Ferdi tarafların anlaşması ardından sağlık kontrolü için İngiltere’ye gidecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçede Ferdi Kadıoğlu için tek şart Bonservis rekoru kıracak

BONSERVİS REKORU KIRACAK
Ferdi Kadıoğlu yaklaşık 30-35 milyon euro bedelle Brighton’a transfer olursa rekor kırarak Türk futbol tarihine adını yazdıracak. Fenerbahçeli futbolcu, Avrupa’ya en yüksek bonservis bedeliyle transfer olan Türk futbolcular listesinde ilk sıraya yerleşecek. Şu an listenin ilk sırasında 22,5 milyon euroyla Cenk Tosun (Beşiktaş’tan Everton’a) bulunuyor. İkinci sırada 20 milyon euroyla Arda Güler (Fenerbahçe’den Real Madrid’e), üçüncü basamakta 18,5 milyon euroyla Yusuf Yazıcı (Trabzonspor’dan Lille’e), dördüncü sırada 14 milyon euroyla Cengiz Ünder (Başakşehir’den Roma’ya) ve beşinci sırada 13 milyon euroyla Arda Turan (Galatasaray’dan Atletico Madrid’e) yer alıyor.