FenerbahçeÖZEL | Fenerbahçe'de Mourinho'dan Nesyri ve Amrabat kararı! Senad Ok dev derbinin favorisini açıkladı

ÖZEL | Fenerbahçe'de Mourinho'dan Nesyri ve Amrabat kararı! Senad Ok dev derbinin favorisini açıkladı

18.09.2024 - 13:02 | Son Güncellenme:

Milliyet Gazetesi Muhabiri Senad Ok, Galatasaray derbisi öncesinde Fenerbahçe'deki son durumları paylaştı. İşte o açıklamalar...

Milliyet Gazetesi Muhabiri Senad Ok, Fenerbahçe-Galatasaray derbisi öncesi sarı-lacivertli takımdaki gelişmeleri aktardı.

Haberin Devamı

İşte Senad Ok'un açıklamalarından öne çıkanlar:

'FENERBAHÇE'NİN EN BÜYÜK AVANTAJI JOSE MOURİNHO'

Jose Mourinho kariyerinde bir sürü derbi yaşadı. Londra derbisi, Manchester derbisi, El-Classico, Roma derbisi, Portekiz derbisi gibi tecrübeler yaşamış. Dünyanın en önemli 10 derbisinden 6-7'sini yaşamış bir teknik adamdan bahsediyoruz. Fenerbahçe adına derbideki en büyük avantaj Jose Mourinho olur. Öğrendiğim bilgere göre Fenerbahçe'de derbi için ekstra bir antrenman ya da konuşma olmamış. Belki diğer idmanlarda farklı bir şeyler olur.

ÖZEL | Fenerbahçede Mourinhodan Nesyri ve Amrabat kararı Senad Ok dev derbinin favorisini açıkladı

'FENERBAHÇE BİR ADIM ÖNDE'

Fenerbahçe'nin son 3 maçta hiç gol yememesi önemli bir detay. Taraftarın biraz sabır göstermesi gerektiğini düşünüyorum. Eğer bir an önce gol bulma kaygısını yaşamazsa sarı-lacivertliler derbide bir adım önde olacaktır.

Haberin Devamı

Bu maç çok önemli bir maç. Bu maçı alan Pazar sabahına güzel kalkar, hafta onlar için güzel geçer. En önemlisi psikolojik üstünlük kazanan takımın olur.

FENERBAHÇE'DE DJİKU, OSAYİ VE KOSTİC'İN SON DURUMU

Fenerbahçe'de Djiku takıma döndü. Osayi-Samuel ise bireysel çalışmalara başladı. Osayi'nin maça yetişme ihtimali önemli. Mert Müldür şu anda sağ bek için tek alternatif. Osayi maça yetişirse Fenerbahçe'nin eli kuvvetlenir. Nijeryalının durumu cuma akşamı belli olur. Belki de maç sabahı belli olur. Kostic'in ise fiziksel eksikliği var. Bu maçta oynamasını beklemiyorum.

TARAFLARIN KİLİT OYUNCULARI KİM OLUR?

Öncelikle bu maçta Becao'nun oynaması gerektiğini düşünüyorum. Ancak hoca Djiku'yu da tercih edebilir Fenerbahçe adına maçın kilit oyuncusu ise Maximin olur. Maximin gol attı mı, adam geçti mi sıkıntı yok. Ama çok top kaybettiği bir maç olursa Fenerbahçe adına sıkıntılı bir mücadele olur.

Fenerbahçe, Mertens'e dikkat etmeli. Mertens'in performansı Galatasaray için çok önemli. Orta saha ve forvet arasındaki bağlantıyı ne kadar çok sağlayabildiğine bağlı olarak Galatasaray'ın oyunu etkilenecek. Sarı-kırmızılılarda her şeyi birbirine bağlayan adam Belçikalı yıldız.

'İSMAİL VE AMRABAT'A BÜYÜK İŞ DÜŞER'

Fenerbahçe'de İsmail Yüksek ve Sofyan Amrabat'a büyük görev düşer. Hocanın İsmail'le başlayacağını, Amrabat'ın oyuna daha sonradan gireceğini düşünüyorum. Bu ikilinin öncelikli olarak Mertens-Osimhen bağlantısını kesmesi gerekiyor. Mertens ne kadar etkili oynarsa Osimhen'in performansı da o kadar artar. Bu da Fenerbahçe için büyük sıkıntı demek olur.

Haberin Devamı

MOURİNHO TARAFTARIN İSTEDİĞİ ATAK FUTBOLUNU OYNATIR MI?

En son Jorge Jesus derbide atak futbolu oynamıştı. Galatasaray 3-0 yenmişti. Mourinho'nun İsmail hoca ve Jesus hocanın oyununu dengeleyecek bir oyun oynatacağını düşünüyorum. Dediğim gibi bu maçın kazananı psikolojik olarak öne geçer. Mourinho'nun derbi deneyimini burada iyi kullanacağını düşünüyorum. Özellikle maç önü açıklamalarını çok merak ediyorum. O açıklama seyirciyi etkileyebilir, hareketlendirebilir. Mourinho bu işleri iyi yapan bir teknik direktör.

SENAD OK DERBİDE BEKLEDİĞİ 11'İ VE MAÇIN FAVORİSİNİ AÇIKLADI

Benim için Fenerbahçe %51, Galatasaray'ın %49 şansı var. Sarı-lacivertlilerin çıkacağı 11 bence şöyle olur; Livakovic, Mert, Çağlar, Djiku, Oosterwolde, İsmail, Fred, Szymanski, Tadic, Maximin, Dzeko.

Haberin Devamı

Dzeko, Kasımpaşa maçında dinlendi. Bu maçta ilk 11'de olacaktır. Fenerbahçe'nin bu maçta biraz daha önde oynama ihtimali yüksek olduğu için Dzeko'nun bu maçta oynama ihtimalini daha yüksek görüyorum. Ancak maçta en önemli isim Maximin olur. Maxi iyi oynarsa Fenerbahçe'ye büyük katkı sağlar. Bireysel oynar ve çok top kaybeder bu durum Galatasaray'ın işine gelir.