FenerbahçeÖZEL | Fenerbahçe, Sofyan Amrabat transferini bitiriyor! İmza için geri sayım

ÖZEL | Fenerbahçe, Sofyan Amrabat transferini bitiriyor! İmza için geri sayım

29.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Ferdi’den kazanılan para açıklanırken, şimdi gözler transfere çevrildi. Yönetim, orta sahaya Teknik Direktör Jose Mourinho’nun da çok istediği Sofyan Amrabat için büyük yol aldı, Fiorentina ile pazarlıkta son aşamaya gelindi.

ÖZEL | Fenerbahçe, Sofyan Amrabat transferini bitiriyor İmza için geri sayım

Orta sahaya takviye için harekat başlatan Fenerbahçe yönetimi, İtalyan ekibi Fiorentina'da forma giyen Sofyan Amrabat transferinde sona yaklaştı. Serie A temsilcisi yeni isimleri kadrosuna katınca bir anda yıldız futbolcunun ayrılma ihtimali yükseldi.

Haberin Devamı

Geçen sezonu Manchester United’da kiralık olarak geçiren ardından İngiliz ekibinin satınalma opsiyonunu kullanmamasının ardından Fiorentina’ya geri dönen Amrabat’ı, Teknik Direktör Jose Mourinho’nun çok istediği, bu yüzden de yönetim tüm şartlarını zorlayacağı bildirildi. Bugüne kadar Portekizli çalıştırıcının alınmasına onay verdiği isimler olan Maximin ve En Nesyri gibi önemli oyuncuları kadrosuna katan Fenerbahçe’de Amrabat için de adeta geri sayıma geçildi.

ÖZEL | Fenerbahçe, Sofyan Amrabat transferini bitiriyor İmza için geri sayım

BİRKAÇ GÜN İÇİNDE TRANSFER BİTEBİLİR

Fiorentina’nın istediği yüksek bonservis bedelini aşağı çekmek isteyen sarı-lacivertli idareciler Serie A ekibiyle ciddi bir pazarlığa girişti. Bu görüşmelerde Fenerbahçe Yönetimi’nin büyük yol aldığı, rakamı istediği tutara getirmek için çok az bir fark kaldığı bildirildi. Amrabat transferinin de birkaç gün içinde sonlanacağı öğrenildi.

Haberin Devamı

Tecrübeli futbolcu geçen sezon Manchester United’da lig, kupa ve Avrupa’da 30 maça çıkarken, bu sezon ise Fiorentina formasını 2 lig maçında 180 dakika, Konferans Ligi mücadelesinde ise 25 dakika terletti. Amrabat, Fas Milli Takımı’nda ise 48 maçta görev yaptı.

SATIŞTAN 137.1 MİLYON EUROLUK GELİR

Fenerbahçe, Başkan Ali Koç ve yönetimleri döneminde yüksek rakamlara yaptığı oyuncu satışlarıyla dikkati çekiyor. Son olarak milli futbolcu Ferdi Kadıoğlu’nu 30 milyon euroluk bonservis bedeliyle İngiltere’ye gönderen sarı-lacivertliler, Başkan Koç döneminde Avrupa’nın önemli kulüplerinin radarına girmeyi başardı.

Sarı-lacivertliler, Ferdi’nin yetiştirme bedeli de eklendiğinde Ali Koç dönemindeki yüksek bedelli oyuncu satışlarından toplam 137,1 milyon euro kazanmayı başardı. Fenerbahçe, söz konusu dönemde yüksek bonservis bedelleriyle İtalya’ya 3, İngiltere, Almanya ve İspanya’ya ise birer oyuncu sattı.