GalatasarayOsman Şenher'den Galatasaray'a eleştiri! 'Bu futbolla gene taraftar üzülür'

Osman Şenher'den Galatasaray'a eleştiri! 'Bu futbolla gene taraftar üzülür'

01.09.2024 - 08:00 | Son Güncellenme:

Trendyol Süper Lig'in dördüncü haftasında Galatasaray, deplasmanda Adana Demirspor’u 5-1 yendi. Mücadele sonrası Milliyet Gazetesi yazarları sarı-kırmızılı ekibi değerlendirdi.

Süper Lig ekiplerinden Adana Demirspor, sahasında konuk ettiği Galatasaray'a 5-1 mağlup oldu. Galatasaray'a galibiyeti getiren golleri 9'uncu dakikada Kerem Aktürkoğlu, 18'inci dakikada kendi kalesine Semih Güler, 31’inci dakikada Barış Alper, 37’nci dakikada Mertens ve 60’ncı dakikada Abdulkerim kaydetti.

Haberin Devamı

Adana Demirspor’un tek golünü 79’uncu dakikada penaltıdan Gravillion attı. Galatasaray, bu galibiyetle puanını 9'a çıkarırken, Adana Demirspor, 1 puanda kaldı

Mücadele sonrası Milliyet Gazetesi yazarları sarı-kırmızılı ekibi değerlendirdi. 

Galatasaray'ın eylülü / Burcu Kapu

1 Eylül geldi. Galatasaray, Adana deplasmanından üç puan almış olmasına rağmen yine bir eylül ayına hazırlıksız girdi. İlk 11’de sadece bir yeni transferi olan, o da kendi mevkisinde oynamayan sarı-kırmızılılar, her yıl aynı senaryoyla, ayrılacağı oyuncular ve tamamlayacağı eksikler için Şampiyonlar Ligi’nden elenmeyi bekliyor.

'İSPAT MAÇIYDI'

Dünkü maç, son günlerdeki kaosun ardından bir ispat maçıydı ve ilk yarıda dört golle fişi çekip rahatladılar. Gol sayısından daha güzel olansa Metehan’ın performansıydı. Hem Kerem’in golünden önce alan kontrolü yapıp attığı uzun pasla hem savunmadaki müdahaleleriyle umut verdi.

Haberin Devamı

Galatasaray zaafları fazla olan rakibi karşısında hızlı sonuç alınca oyuna ve bireysel performanslara dair konuşmak çok zor. Ama skora aldanmadan söylemek lazım, hala oyun kurulumunda sıkıntılar göze çarpan takımda, bu denli etkisiz rakibe bile pas zinciri kurmasına müsaade ettiği ve pozisyon verdiği için Okan Hoca’nın canı sıkılmıştır.

'OYUN RİTMİ, UYUM, FİZİK GÜCÜ NASIL BİR ARAYA GELECEK?'

Maçtan daha çok konuşulması gereken Galatasaray’ın eylül ayını nasıl geçireceği... Bir Avrupa maçı, bir derbi bekleyen ayda, gelecek oyuncuların da ilk 11 oyuncusu olacağını düşünürsek, takımın oyun ritmi, uyumu, fizik gücü nasıl bir araya gelecek? Milli arada Okan Hoca'nın, oyuncuların telefonlarını ve Florya’nın kapısını, yönetim dahil herkese kapatıp kaostan uzak geçirmesi belki çözüm olur.

Osman Şenherden Galatasaraya eleştiri Bu futbolla gene taraftar üzülür

İki hayal kırıklığımı söyleyip öyle bitirmek istiyorum.

Young Boys maçında yaptığı hareketten sonra taraftarından özür bile dilemeyen kaptanın dün yedek bırakılmasını beklerdim. Zaten Avrupa maçlarında kaleyi koruyacak Günay’ı bu maçta oynatıp hem mesaj verip hem ritim tutması sağlanabilirdi.

Rakibine her pozisyonda alan ve zaman veren Adana’da ise golleri, 15 yaşındaki Deniz değil, koca kulübü bu hale getirenler yedi. Avrupa kupalarına katılmayı hak eden taraftarın yaptığı hazırlığın yarısını bile yapamayan, kalite erozyonuna sebep olan yöneticiler, “Yarın bizim, yılmayasın” sözünden utanır mı bilmem.

Haberin Devamı

Galatasaray yara sardı / Osman Şenher

Şampiyonlar Ligi’nden elenmek taraftarın, futbolcuların, yönetimin, herkesin psikolojisini bozdu. Yenilirsin ama daha iyi mücadele ederek, savaşarak...

Galatasaray gücünden çok şey kaybetti. Bu yüzden dün geceki Adana Demirspor maçında alınan farklı galibiyet herkes için moral oldu. En azından Süper Lig’de puan kaybetmeden yoluna devam ediyor.

'İYİ FUTBOL OYNAYABİLDİ Mİ?'

Peki, farklı kazanırken istenilen o iyi futbolunu oynayabildi mi? Hayır!

Adana Demirspor’un transfer tahtası kapalı.... Mütevazı bir kadro ile sahaya çıkıyor. Bana göre Süper Ligin en zayıf ekibi... Buna rağmen çok net üç-dört tane gol pozisyonuna girdi. Galatasaray’ın bu milli arada kendini toparlaması lazım. Avrupa Ligi kuraları çekildi, orada çok zorlu rakipler var. Bu kadro ile, bu futbolla gene taraftar üzülür.

Haberin Devamı

'ORTA SAHA YUFKA GİBİ'

Defansta Abdülkerim ile Metehan da oynasa değişen bir şey yok. Orta saha yufka gibi... Rakibe ikinci bölgede üstünlük sağlayamıyorsun... Yeni transferin Jelert sol bek oynadı. Sol bek de oynasa sağ bek de oynasa daha eleştirmek istemiyorum ama Dubois’den ve Köhn’den hiç bir artısı yok. Kaan Ayhan mecburiyetten sağ bek oynadı. bu çocuğun en verimli oynadığı yer orta saha... Ama malesef Galatasaray senelerdir şu bek sorununu çözemediği için Kaan Ayhan, Barış Alper sağ bekte oynatılıyor. Barış Alper’e bakıyorsun, Kerem Aktürkoğlu ile beraber takımı hücuma kaldıran ikinci futbolcu... Bu topçular da olmasa takım nasıl hücuma çıkacak?

Osman Şenherden Galatasaraya eleştiri Bu futbolla gene taraftar üzülür

Evet, Mertens maçın başında çok etkili oluyor ama 30. dakikadan sonra o da yorulup etkisini kaybediyor. Okan Buruk’un işi hakikaten çok zor. Bu takımı nasıl toplayacak, geçen seneki kıvamına getirecek onu bilemiyorum. Bir de bir çok futbolcuda doymuşluk var. Hırslarını kaybetmişler.
Muslera gibi bir kaleci tamam penaltı kurtardı, çok da önemli iki kurtarış yaptı ama öyle bir hata yaptı ki rakibin onu gol yapmaması mucize... Abdülkerim karşısındaki forvet çabuksa rahat rahat yanından geçebiliyor. Abdülkerim ağır kalıyor. Bunlar hepsi sorun. Toreira, Kerem Demirbay iyi futbolcular ama orta sahada yetersiz kalıyorlar. Bir tane final pası veremiyorlar.

Haberin Devamı

Adana Demirspor’un sıkıntısı belli ama 15 yaşındaki genç kaleci Deniz’i eleştirmemek lazım. Son sözüm de maçın hakemi Kadir Sağlam’a... Galatasaray farklı olmasaydı aleyhine olan iki penaltıyı verebilir miydi? Türk futboluna böyle gerçek olmayan penaltılar vererek zarar veriyorsunuz. Bunu Galatasaray için söylemiyorum. “Türkiye’nin iyi hakemi Halil Umut Meler” diyoruz VAR’da penaltıları seyrediyor, kapalı ele gelen topa “penaltı” diyerek hakemi yönlendiriyor... Bu hatalar ne zaman bitecek bilmiyorum?