Okan Buruk formsuz, forma adaleti eksik

Galatasaray’ın kadrosunda çok iyi futbolcular var fakat sahada güven veren bir futbol oynayamıyorlar. Beşiktaş, Hatayspor, Konyaspor ve Young Boys maçları... Bu dört maçı da taraftarlar tedirgin bir şekilde seyretti. Hele Young Boys karşılaşması tam evlere şenlikti.
Davinson Sanchez oynamadığı zaman defans sallanıyor. Bir bakıyorsunuz Nelsson büyük hatalar yapıyor, öteki maçta da Abdülkerim. Hele Abdülkerim geçen sezonki formunun çok uzağında. Rakip kim olursa olsun, defans arkasına atılan her top tehlike yaratıyor ya da gol oluyor.
Ben şunu kabul etmiyorum; bir futbolcu çok formsuzsa kulübede oturtur. Metehan veya Kaan Ayhan’ı stoperde denerim. Hoca bunu yapmıyor. İsviçre ekibine karşı Abdülkerim iki gol yedirdi, inşallah bu pahalıya mal olmaz.
Orta sahada Sara’yı beğendim. Ayakları çok iyi, fizik gücü üst seviyede. Bu çocuk neden on numara oynamasın. Tamam Mertens’i seviyoruz ama 38 yaşında olduğu unutulmamalı. Orta sahada Torreira’ya çok yük biniyor. Sonunda maç içinde yoruluyor, o da hatalar yapıyor. Yanında Kerem Demirbay oynasa, Sara da Mertens’in mevkisinde görev yapsa ikinci bölge çok daha dinamik olur. Rakibe bu kadar boş alan bırakılmaz.
Ziyech oyuna girdikten sonra takımın oyunu değişti, kulübede oturuyor. Zaha senede 8 milyon euro alıyor, o da kulübede oturuyor. Kerem Aktürkoğlu yorulduğu zaman veya bir devre Zaha, bir devre Kerem oynayamaz mı? Barış Alper geçen sezon sol bekte, sağ bekte çok iyi maçlar çıkardı. Derrick Köhn dökülürken Barış yine sol bekte oynatılmaz mı? Oliveira, Zaha ve Kerem Demirbay ile neden problem yaşıyorsunuz? Kaybeden kim oluyor? Kesin Galatasaray...
Bilemiyorum, Okan hocanın bir şeyleri değiştirmesi lazım. Batshuayi gibi mükemmel bir golcü neden maçın sonlarına doğru oyuna giriyor? Oyuna girdikten sonra Icardi’nin de performansı artıyor. Daha rahat hareket edip boş alanlar yaratıyor. Ve nitekim gollerin bir tanesi böyle oldu.
Young Boys maçının rövanşına herkes ‘burada beşleriz, çok rahat geçecek’ diyor. Evet, Galatasaray farklı kazanabilir, kazanmalı da ama kolay bir maç olmayacak bunu unutmamak lazım. Futbolcular biraz rehavete kapılırsa önceki gece olduğu gibi hepimiz çok üzülürüz. Burada Okan hocaya çok büyük iş düşüyor. Hiçbir futbolcunun gözünün yaşına bakmaması lazım. Geçen sezon olduğu gibi formayı hak edene vererek takımdaki rekabeti artırması gerekir, bu çok elzem.

Haberin Devamı

TFF Başkanı sözünü tutar

Haberin Devamı

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu herkese söz verdi: ‘Hata yapan hakemlerin tepesine bineceğim. Bilhassa VAR hakemlerinin hatasını kabul etmiyorum. O ekranın başında hata yapıyorlarsa bunda art niyet ararım...’ Hacıosmanoğlu bu sözlerle sezon başlarken bütün takımların sıkıntısına parmak basmıştı.
Süper Lig’de iki hafta oynandı, yine başrolde VAR hakemleri. Hele VAR konuşmaları ortaya çıktıktan sonra, şimdi herkesin gözü kulağı federasyon başkanında. Bakalım bu hata yapan hakemlere ne ceza verecek? Ben verdiği sözü tutacağına inananların başında geliyorum.