Osman Şenher

Osman Şenher

osenher@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Şampiyonlar Ligi’nden elenmek taraftarın, futbolcuların, yönetimin, herkesin psikolojisini bozdu. Yenilirsin ama daha iyi mücadele ederek, savaşarak...
Galatasaray gücünden çok şey kaybetti. Bu yüzden dün geceki Adana Demirspor maçında alınan farklı galibiyet herkes için moral oldu. En azından Süper Lig’de puan kaybetmeden yoluna devam ediyor.
Peki, farklı kazanırken istenilen o iyi futbolunu oynayabildi mi? Hayır!
Adana Demirspor’un transfer tahtası kapalı.... Mütevazı bir kadro ile sahaya çıkıyor. Bana göre Süper Ligin en zayıf ekibi... Buna rağmen çok net üç-dört tane gol pozisyonuna girdi. Galatasaray’ın bu milli arada kendini toparlaması lazım. Avrupa Ligi kuraları çekildi, orada çok zorlu rakipler var. Bu kadro ile, bu futbolla gene taraftar üzülür.
Defansta Abdülkerim ile Metehan da oynasa değişen bir şey yok. Orta saha yufka gibi... Rakibe ikinci bölgede üstünlük sağlayamıyorsun... Yeni transferin Jelert sol bek oynadı. Sol bek de oynasa sağ bek de oynasa daha eleştirmek istemiyorum ama Dubois’den ve Köhn’den hiç bir artısı yok. Kaan Ayhan mecburiyetten sağ bek oynadı. bu çocuğun en verimli oynadığı yer orta saha... Ama malesef Galatasaray senelerdir şu bek sorununu çözemediği için Kaan Ayhan, Barış Alper sağ bekte oynatılıyor. Barış Alper’e bakıyorsun, Kerem Aktürkoğlu ile beraber takımı hücuma kaldıran ikinci futbolcu... Bu topçular da olmasa takım nasıl hücuma çıkacak?
Evet, Mertens maçın başında çok etkili oluyor ama 30. dakikadan sonra o da yorulup etkisini kaybediyor. Okan Buruk’un işi hakikaten çok zor. Bu takımı nasıl toplayacak, geçen seneki kıvamına getirecek onu bilemiyorum. Bir de bir çok futbolcuda doymuşluk var. Hırslarını kaybetmişler.
Muslera gibi bir kaleci tamam penaltı kurtardı, çok da önemli iki kurtarış yaptı ama öyle bir hata yaptı ki rakibin onu gol yapmaması mucize... Abdülkerim karşısındaki forvet çabuksa rahat rahat yanından geçebiliyor. Abdülkerim ağır kalıyor. Bunlar hepsi sorun. Toreira, Kerem Demirbay iyi futbolcular ama orta sahada yetersiz kalıyorlar. Bir tane final pası veremiyorlar.
Adana Demirspor’un sıkıntısı belli ama 15 yaşındaki genç kaleci Deniz’i eleştirmemek lazım. Son sözüm de maçın hakemi Kadir Sağlam’a... Galatasaray farklı olmasaydı aleyhine olan iki penaltıyı verebilir miydi? Türk futboluna böyle gerçek olmayan penaltırar vererek zarar veriyorsunuz. Bunu Galatasaray için söylemiyorum. “Türkiye’nin iyi hakemi Halil Umut Meler” diyoruz VAR’da penaltıları seyrediyor, kapalı ele gelen topa “penaltı” diyerek hakemi yönlendiriyor... Bu hatalar ne zaman bitecek bilmiyorum?