Galatasaray toparlanmış

Haberin Devamı

Herhalde dünyada en çok eleştirilen kulüp Galatasaray'dır. Bu kadar eleştiriye rağmen toparlanıp bu kulüp ve futbolcular ayakta durabiliyorsa helal olsun...
Bir aydır transferler yatıp kalkıyoruz; 'Sara kötü, Ismail Jakobs iyi futbolcu değil, Osimhen problemli' gibi birçok bilinçli yapılan eleştirilere rağmen fazla abartmayacağım ama bu sezonun en ciddi futbolunu oynayan, yeni transferlerin hepsinin takıma çok yararlı olacağını gösterdikleri, sahada koşmayan, basmayan, rakibe pres yapmayan oyuncunun olmadığı bir Galatasaray seyrettik.
Osimhen'den başlayayım... Fizik olarak tam hazır olmasa da adam müthiş bir forvet oyuncusu. Onun karşısında oynayan defansçıların Allah yardımcısı olsun! Rize maçı ilk karşılaşması olmasına rağmen, ilk devre oynadığı futbol takıma ne kadar katkı vereceğinin göstergesi. Hele Sara, 55 dakika sahada kaldı; 1 gol atıp, 2 de asist yaptı. Bu çocuğu hakaret eder gibi eleştirenler biraz utanmalı.
Ismail Jakobs, takımdan ayrılan Köhn'ün çok üstünde bir futbolcu. Temposu çok iyi. Defanstaki hamleleri hatasız. Girdiği bütün ikili mücadeleleri kazanıyor. Hücuma etkili çıkıp gol pozisyonuna da giriyor. Gerçekten bu futbolcuların hepsi takımın futbol çıtasını çok yükseltecek. Jelert için de bir laf edeyim... Çok kısa süre sahada kaldı. O da birkaç hafta sonra takımın değişmez futbolcularından bir tanesi olacak.
Yunus iyi mücadele ediyor ama sadece mücadele yetmiyor. Orta yapıp arkadaşlarına gol pası vermesi lazım. Yeni transfer edilen Macar futbolcu Sallai, Yunus'un çok üzerinde bir futbolcu. Yunus bu temposuyla ondan formayı alamaz, bu kesin. Sallai için de bir şey söyleyeyim: İsmi geçip de alınamayan futbolculardan daha kaliteli bir isim. Harika ortalar açıp, asistler yapıyor. Osimhen'e çok gol attıracak.
Barış Alper bir gol attı, bir asist yaptı. Ama Barış'ın dün oynadığı futbol, onun gerçek performansının ancak yarısı. O da bir sürü sarsıntılar geçirdi, milli maçta kırmızı kart gördü. Biraz morali bozuk ama toparlanacak. Rizespor karşısında Sanchez ve Abdülkerim hatasız oynayan mükemmel bir ikiliydiler. Torreira da bu ikiliye katılınca neredeyse rakibine gol pozisyonu vermeden maçı farklı kazandılar.
Sanchez çok önemli bir futbolcu, ayağı raket gibi. Gol şansı da çok yüksek. Dün geceki golüyle de çok büyük moral kazandı.
Sonuçta dün geceki gayretli, istekli, takımı için oynayan futbolcular o 50 bin coşkulu taraftarla buluşunca takım olarak iyi bir futbol oynayıp, iyi mücadele etti. Rizespor'a gelince... İlhan Palut beğendiğim bir teknik adam. Ancak bu sezon lige iyi başlayamayan bir Karadeniz ekibi var. Bu olumsuz görüntüleriyle ilerleyen haftalar daha çok sorun yaşayacaklar.