G.Saray zor da olsa kazandı

Haberin Devamı

Konya deplasmanı bu sezon bütün takımlar için çok zor geçecek. Hele bu sezon başı olunca deplasmana gelen takımların işi daha da zor. Geçen hafta Kasımpaşa’yı İstanbul’da yenen bir Konyaspor ile oynadı Galatasaray. Evet, çok zorlandı. Kıran kırana bir mücadele oldu. Burada olay nedir? Sen tam hazır değilsin, bunu rakip de biliyor, iyi de futbol oynayamıyorsun. Buna rağmen bu zor deplasmandan üç puan alabiliyorsan demek ki alkışı hak ediyorsun.
Okan Buruk daha istediği kadroyu sahaya süremiyor. Kimler gidecek, hangi futbolcular gelecek bir muamma devam ediyor. Ben eminim hoca da, futbolcular da bu yüzden kaos yaşıyorlar. Sağ bek transfer ediyorsun, iyi de para vermişsin, 85. dakikada oyuna giriyor. Bu futbolcu hazır olsa mutlaka hoca ilk 11’de sahaya sürer. Yine çok büyük paralara 8 numara transfer ediyorsun. Kerem Demirbay’ı, Berkan’ı, Oliveira’yı kesiyorsun bu 8 numarayı bu futbolculardan daha iyi diye ilk 11’e sürüyorsun. Belki iyi futbolcu bilemiyorum. Ama ilk 11’de oynaması için daha çok mücadele edip kendini göstermesi lazım.
Takıma bakıyorsun Torreira, Icardi, Barış Alper ve Mertens... Bu futbolcular oyunu hızlandırıyor, bilhassa hücumda rakip karşısında çok büyük üstünlük sağlıyorlar. Hele Barış Alper ile Torreira’nın temposu bu sezon Cim Bom’un kaderini belirleyecek.
Kerem Aktürkoğlu iyi niyetle koşuyor, mücadele ediyor. Icardi’nin verdiği harika pasla golünü de attı ama Galatasaray’ın yediği gol de tamamen Kerem’in suçu. Biraz da Dubois’nın rakibini kaçırması. Kerem oynamak istiyor, biz de onun oynamasını istiyoruz ama daha dikkatli olması gerekir. Sen Avrupa maçlarında böyle hatalar yaparsan, yabancı takımlar hiç affetmez.
Mauro Icardi müthiş bir futbolcu. Bu oyuncu ne kadar çok topla buluşursa o kadar çok etkili oluyor. Tam bir takım oyuncusu. Okan hocanın Arjantinli ismin daha çok topla buluşması için farklı planlar yapması lazım. Abdülkerim Bardakcı geçen haftaya nazaran toparlanmış. Nelsson o da yaptığı hatadan ağzının payını almış, çok dikkatli oynadı. Orta sahanın yükünü Torreira tek başına çekiyor. Sonradan oyuna giren Jelert çok az oynasa da hareketli bir topçu. Neyin ne olduğunu ilerleyen haftalarda daha iyi göreceğiz.
Konyaspor’un hocası Ali Çamdalı takımına yürekli iyi futbol oynatıyor. İki net pozisyonları var ama son vuruşları yapamadılar. Adil, Aleksic, Yusuf ve Umut etkili futbolcular. Yabancı transferler de bu futbolculara ayak uydurursa bu sezon yeşil-beyazlılar farklı yerlerde ligi bitirebilir.