Türkiye Haberleri Nihat Kahveci'den Arda Güler itirafı! 'Bir fenomenden bahsediyoruz'

Nihat Kahveci'den Arda Güler itirafı! 'Bir fenomenden bahsediyoruz'

25.06.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Eski milli futbolcu Nihat Kahveci, A Milli Futbol Takımı'nın genç yıldızları hakkında konuştu. Nihat Kahveci, Real Madrid'in genç yıldızı Arda Güler ile ilgili soruları cevapladı.

Nihat Kahveciden Arda Güler itirafı Bir fenomenden bahsediyoruz

A Milli Futbol Takımı'nın unutulmaz başarılarında başrol oynayan isimler arasında yer alan Nihat Kahveci suskunluğunu bozdu. Nihat Kahveci, İspanyol basınına verdiği demeçte dikkat çeken ifadeler kullandı.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın genç oyuncusu Kenan Yıldız ile ilgili soruya cevap veren Nihat Kahveci, 19 yaşındaki on numara Arda Güler'le ilgili de konuştu.

A Milli Futbol Takımı'nın eski kaptanlarından Nihat Kahveci'nin İspanyol basınından AS'a verdiği röportajdan satır başları şu şekilde:

- Hayatınız nasıl gidiyor?

"Çok iyiyim, mutluyum. Televizyonda futbol yorumculuğu yapıyorum ve ailemle vakit geçiriyorum. Türkiye Süper Lig'nin yanı sıra sekiz yıl oynadığım İspanya'yı ve diğer ligleri de takip ediyorum."

- Real Madrid'in Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu...

"Burada Real Madrid her zaman kazanan takım olarak görülüyor. Kesinlikle inanılmaz bir takım. Açlıklarını hiç kaybetmemeleri ve bu kadar hırsla şampiyonluk kazanmaya devam etmek istemeleri nasıl mümkün oluyor bilmiyorum. Bu beni gerçekten şaşırtıyor. Hangi yıldızın ayrıldığı önemli değil çünkü takım her zaman rekabetçi. Bu konuda bir kitap yazılmalı ya da bir film yapılmalı. Bu açıdan dünyanın en iyi takımı. Onlarla kıyaslanabilecek kimse yok."

Haberin Devamı

- Arda Güler...

"Onunla çok gurur duyuyorum. Madrid'e geldiğinde sakattı ve çok fazla oynamadı ve ama oynadığında nasıl bir oyuncu olduğunu gösterdi. Sonuçta bir fenomenden bahsediyoruz."

- Arda Güler'in Real Madrid'de 6 isabetli şutta 6 gol bulması

"Bu istatistik inanılmaz. Değerini kanıtlayabilmesini çok seviyorum. Muazzam yeteneğini gösterebilsin diye onun için dua ettim. Çok kaliteli bir oyuncu, kendisine çok güveniyor ve sahada bir lider. Ona devamlılık sağlarlarsa daha da ileriye gidecek ve bunu herkes görecek. Umarım gelecek sezon daha fazla ön plana çıkar çünkü gösterebileceği çok şey var."

- Arda Güler ne kadar ileriye gidebilir?

"Muhtemelen istediği kadar. Şu ana kadar olduğundan çok daha iyi oynayacak çünkü onun özelliklerinden biri de asla yetinmemesi ve her zaman kendini geliştirmek istemesi. Büyük bir hırsı var. Madrid'de başarılı olmanın kolay olmadığını biliyoruz çünkü talepler maksikmum seviyede ve her zaman kazanmak istiyorlar. Ama Arda Güler'e güvenmeliler çünkü sahada bunun karşılığını verecek. Karakteri güçlü ve asla korkmuyor, kişiliği harika. Daha fazla süre aldığında daha da ileriye gidecektir. Gelecekte Real Madrid'in lideri olabilir."

Haberin Devamı

- Vinicius, Rodrygo, Bellingham, Brahim Diaz... Bu oyuncular arasında Arda Güler'i nasıl bir yerde görüyorsunuz?

"Bana dünya yıldızı oyunculardan bahsediyorsunuz ama Arda da dünya yıldızı olabilir. Sahip olduğu kısa sürede muazzam yeteneğinin küçük bir kısmını gösterdi. Bu sadece buzdağının görünen kısmı."

- "Size daha önce izlediğiniz bir oyuncuyu hatırlatıyor mu?"

"Sol ayaklı ve bu yeteneğiyle Guti diyebilirim. Ayrıca klas bir oyuncu olan İspanyol David Silva'ya da benziyor. Onun tarzı bu."

- Daha fazla kas kütlesi kazanması, güçlenmesi...

"Bunu zaten yapıyor. Madrid'e geldiği ilk dakikadan itibaren onu takip ediyorum, sadece maçlarda değil, antrenman videoları ve sosyal medyada yer alan tüm videolarında da değişimi açıkça görülüyor, daha güçlü. Daha önce daha zayıftı. Belki biraz daha fazlasına ihtiyacı var ama çok fazla değil çünkü bu iyi olmaz. Real Madrid bu açıdan onu nasıl yöneteceğini iyi bilir."

Haberin Devamı

- Türkiye'de Juventus'tan Kenan Yıldız gibi bir oyuncu da var...

"Kenan Yıldız da 19 yaşında ve çok iyi. Del Piero gibi bir efsane bile onu tanıyor. Onu çok beğeniyorum. Kenan, Arda, kaptan Hakan Çalhanoğlu ve kadrodaki tüm oyuncularla birlikte Türkiye Avrupa Şampiyonası için büyük umutlar taşıyor."