Türkiye Haberleri EURO 2024'te 90+8'deki gol, A Milli Takımımız'ın işine yaradı! Çekya'ya yenilsek bile turlayabiliriz

EURO 2024'te 90+8'deki gol, A Milli Takımımız'ın işine yaradı! Çekya'ya yenilsek bile turlayabiliriz

25.06.2024 - 09:34 | Son Güncellenme:

EURO 2024'te A Milli Takımımız yarın Çekya ile son 16 vizesi almak için karşı karşıya gelecek. Dün gece oynanan ve müthiş çekişmeye sahne olan İtalya-Hırvatistan maçında 90+8'de Gök Mavililerin bulduğu gol, Ay-Yıldızlı ekibimizi sevindirdi.

EURO 2024te 90+8deki gol, A Milli Takımımızın işine yaradı Çekyaya yenilsek bile turlayabiliriz

Almanya'da düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ile karşılaştı. İlk yarısı golsüz tamamlanan maçta kırmızı-beyazlı ekip 54'te Modric'le penaltı atışından yararlanamadı. 1 dakika sonra sahne alan ünlü yıldız, bu kez ağları buldu ve takımını öne geçirdi. Müsabakanın böyle biteceği sanılırken, 90+8'de Mattia Zaccagni'nin müthiş plasesi ağlarla buluştu ve Adriyatik temsilcisi yıkıldı: 1-1.

Haberin Devamı

EURO 2024te 90+8deki gol, A Milli Takımımızın işine yaradı Çekyaya yenilsek bile turlayabiliriz

Son saniye golü işimize geldi

90+8'deki dramatik gol, A Milli Takımımız'a yaradı. En iyi 4 üçüncü arasına girmek için 2 grupta yer alan üçüncülere puan ve averaj olarak üstün olmamız gerekiyor. 3 puanı bulunan Ay-Yıldızlı ekibimiz, 2 puanda yer alan Hırvatistan'ın üstüne çıktı. Macaristan'ın da averaj olarak üstünde bulunan A Milli Takımımız, Çekya maçında sahadan mağlup ayrılsa dahi en iyi üçüncü olarak son 16'ya yükselebilir.

İşte gruptaki ihtimaller  

- A Milli Takımımız yarın gece Çekya'yı yenerse grubu ikinci sırada bitirecek ve son 16 turuna kalacak. Beraberlik halinde de Gürcistan, Portekiz'i yenemediği takdirde grubu ikinci sırada tamamlayacağız.   

- Ay-Yıldızlı ekibimiz Çekya karşısında sahadan 2 farklı mağlubiyetle ayrılıp, Gürcistan da Portekiz karşısında kazanamazsa yine son 16 vizesi alacak.

Haberin Devamı

Başka ihtimaller de var

C Grubu'nda Slovenya'nın İngiltere karşısında kaybetmesi, Danimarka'nın ise Sırbistan'ı mağlup etmesi gerekiyor. D Grubu'nda Avusturya'nın Hollanda'ya farklı kaybetmesi, Fransa'nın ise Polonya'ya karşı en az 1 puanla sahadan ayrılması A Milli Takımımızın en iyi üçüncüler arasında yer alması için avantaj sağlayacak.

EURO 2024te 90+8deki gol, A Milli Takımımızın işine yaradı Çekyaya yenilsek bile turlayabiliriz

Ukrayna en dezavantajlı takım

E Grubu'nda tüm takımların 3'er puanı var. Slovakya'nın Romanya, Belçika'nın ise Ukrayna ile oynayacağı maçlarda galip gelecek olan takımlar adını bir üst tura yazdırabilir. Bu grupta en dezavantajlı takım -2 averajda bulunan Ukrayna. A Milli Takımımızın en iyi üçüncüler arasında yer alabilmesi için gruptaki maçlarda iki takımın galibiyetle sahadan ayrılması gerekiyor.