Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Kusura bakma Fatih hocam, lidersin ama herkesin sizden daha çok alkışladığı iki teknik adam var; biri Samet Aybaba, diğeri ise Mehmet Özdilek... Zaten Terim’e de sorsanız, bu ikiliyi “ilk yarının teknik direktörü” olarak gösterir.
Başarılarının yanında, ikisinin de ortak özelliği; Beşiktaş terbiyesiyle yetişmesi, bu özelliklere uygun teknik adamlarla çalışmaları ve her şeyden önemlisi, Süleyman Seba gibi bir efsanenin dizinin dibinde büyümeleri... Üstelik Aybaba’nın yanında, aynı rahle-i tedristen geçmiş Ulvi Güveneroğlu ile Recep Çetin de var.
Para, pul hikaye... Beşiktaş bugünlere “Feda” diyerek gelmedi. Geldiyse, Fernandes’in “Beşiktaş ruhu”nu özümsemesi, Almeida’nın dilinden anlayan bir ekiple bütünleşmesi, Holosko’nun eski günlerine dönmesiyle gerçekleşti. Dikkat edin, bunların hepsi yabancı... Daha Oğuzhan’ı, Olcay’ı, Toraman’ı, Necip’i, Veli’yi saymadık.
Belki de Aybaba için en büyük şanslardan biri de, “çok bilen” bir yönetici kadrosuyla çalışmaması... Bazen hocanın sözünü dinlediler, bazen hocaya hallerini anlatıp işi bitirdiler. Başarıya uzanan bu yol, dikenliydi. Ama gönülleri kocamandı. Bu saatten sonra kendilerini bozmadan giderlerse, şampiyon Beşiktaş olur. Ardından laf söyleyen de “taş” olur.