Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Ne karşısındaki bir Chelsea idi Galatasaray'ın... Ne de Kayserispor'un karşısındaki Galatasaray idi!

İlk yarıdaki tabloda, Cim-Bom'un yaptığına "mücadele" demek, lig sonuncusu rakibine karşı haksızlık olurdu. Lider Fenerbahçe'yi takip edeceksin, aradaki farkı kapatacağını iddia edeceksin, ama futbolunla bir şey yapmayacaksın. Üç kulvarda mücadele etmekle böbürlenen Galatasaray, Avrupa'dan sonra lige de ipe un serdi.

Hafif sakatlığı bulunan Drogba kadro dışı, Eboue ve Chedjou ise "kontenjan" dahilinde tribünde... Mourinho'nun dediği, "ne yaptığı, ne oynadığı belirsiz bir Galatasaray" klasiği, Kayseri karşısında da sahadaydı. Hele ikinci yarıda, yapılan her değişikliğin ardından taktik kağıtları havada uçuştu.

Haberin Devamı

"Emanetçi hoca" ile oynayan Kayserispor'da bile böyle bir dengesizlik, ne yaptığını bilmezlik yoktu. Pardon Ertuğrul Seçme! Sana emanetçi diyoruz ama, kırk yıllık ev sahibi hocaları cebinden çıkardın. 40 yıl sonra bir galibiyet kazandırdın. Tebrikler...

Galatasaray'daki ilk yarıdaki "şut kabızlığı", ikinci devre yerini "hovarda"lığa bıraktı. 5 şutta, iki isabeti bulunan Cim-Bom, soyunma odasından çıktıktan sonra 15'te iki isabet sağladı. Burak'ın ilk ve ikinci yarıdaki vuruşlarının sayı olmaması "şans"tı, kabul... İlki Sinan'ın, direkten dönen ikinci top da Kayserispor'un talihiydi. Ama sadece 5 şutu bulunan konuk ekibin kazancını neyle tarif edeceğiz!

İlk 11'de maça başlayan Hajrovic, henüz Galatasaray kalibresinde değildi. Arkadaşlarıyla henüz senkronu sağlayamıyor. Oyundan alınması ne kadar doğru ise, Mancini'nin taktikleri soru işaretiydi. Zaten yedek kulübesinde bulunan Umut, Ontivero ve Sabri'nin "kurtarıcı" niyetine maça gireceği o kadar belliydi ki...

Öyle ya da böyle, Galatasaray, sonuncu Kayserispor'a yenildi, sadece şampiyonluğu değil, belki de ikincilik bile tehlikeye girdi. Allah'tan Trabzonspor'la arasında büyük fark var!