Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kayseri'de sahaya inmeden, futbol dışı etkenlere bakmakta fayda var. E-bilet çıkmış; güzel... Passolig alınmış; ne ala... Konuk takım kendine ayrılan tribünleri doldurmuş; süper... Ama Fenerbahçe'nin iki grubunun, aralarında güvenlik güçleri olmadan oturamıyorsa, vay anam vay! Bunu bu şekle getirebilmek mucize, böylesine kan düşmanı olmalarına neden olanlar; yazık hepinize...

* * *

Ligin en çok beraberlik alan ekibi SAİ Erciyesspor'un bunu nasıl başardığı, Fenerbahçe karşılaşmasında bir kez daha görüldü. Ev sahibi, sarı-lacivertliler karşısında çok iyi sahaya yayıldı, emniyet tedbirini elden bırakmadı, yakalayabildiğinde de özellikle Cenk Ahmet'in kanadından atak bulmaya çalıştı.

Haberin Devamı

Sol bek bildiğimiz Anıl Karaer, savunmanın göbeğinde iyi işler çıkardı, kaleci Gökhan da ev sahibinin en iyileri arasındaydı. Bülent Korkmaz'ın gitmesiyle, forma bulan Edinho, Emre Öztürk gibi isimler, takıma artı bir değer katmış mı? Şimdilik hayır... Ancak Emre, sol bölgede Emre, rakibin kulvarını iyi tıkadı.

Fenerbahçe ise yeni isimlerle birlikte olsa da yine o bildik görüntüsü içindeydi. Savunmanın göbeğinde "eski dostlar" yine buluştu, Egemen ile Bruno Alves, ilk 45 dakikalık sürede başarılıydı. Kadlec'in kontenjan boşaltmasıyla sahaya çıkan Kuyt-Emenike-Sow üçlüsü, kağıt üzerinde iyi, saha üzerinde vasattı. Sarı-lacivertlilerin bu isteksizliği, Erciyes'in ekmeğine yağ sürdü, ilk yarıda, istediği beraberlikle sahadan ayrıldı.

İki takım da bu düzlemde giderse, ikisi için de bir puan, hem hakkaniyetli, hem de faydalı olur. Ancak ikisinin de, "Bu bana yeter" deme şansı olmadığını düşünürsek, özellikle Fenerbahçe'den bir takım hamleler gelecektir.

* * *

İlk yarı bitiminde çok iyimsermişiz. İki takım da galibiyeti düşünüp, bir takım hamleler içerisinde olacağını düşünmüşüz, yanıldık. İkisi için de vites yükseltmeyi zul gördü.

Emenike'nin isteksizliği karşısında İsmail Kartal, ancak 70'ten sonra değişikliğe karar verebildi. Onun dışında kenara göz kırpan o kadar futbolcu vardı ki... Mesela, Meireles, Kuyt, Sow... Takımın yarısını değiştirseniz doymazsınız!

Haberin Devamı

Erciyes'te ise savunma hattı dışında kimi çıkarsanız, kimse "Neden" demezdi. Uğur Tütüneker, Necati'yi oyundan aldı. Yetmedi, Edinho'yu kenara çekti. Bu değişiklikler bile Kayseri takımının aklında gol olduğunun göstergesiydi. Hiç düşünemedikleri ise gelebilecek bir penaltıydı.

Pozisyon için herkes kendine göre yorum yapabilir. Bana göre vermek, vermemekten daha cesur bir karardı. Ama çizgi hakeminin gözü önünde olduğuna göre, söyleyecek bir şey yok. Ancak bu durum sarı-lacivertlileri mutlu etti mi? Baskı yapmadan, topa hakim olmadan, rakibi bunaltmadan, koşmadan, kısacası; oynamadan kazanmak... Gol kabızlığını penaltı ile aşmak... Nereye kadar?

Fenerbahçe, "Ben bu olamam. Bu değilim" diye bas bas bağırıyor.