Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Beşiktaş taraftarı kendini Avrupa'ya sakladı anlaşılan... Veya, Atatürk Olimpiyat Stadı'ndaki maçın seyircisiz(!) olduğunu zannediyordu. 3 bin, 5 bin, bilemedin 10 bin... Yazık değil mi emeklere... Ayıp değil mi dökülen tere... Kombine alanlar bile gelmedikten sonra, hesap edin artık Beşiktaş'ın durumunu... Çarşı'nın "darbeye teşebbüsü" statta geçerli... Yoksa takımı bu halde yalnız bırakmak, resmen darbe!

Kaleye Tolga geldi ama ona top gelmedi ki... Çaykur Rizespor, ilk yarı boyunca rakip kale önüne gitmemek için yemin etmişti sanki... Anladık; Mehmet Özdilek, Beşiktaş'ı gözünde büyüttü. Ama Kartal'ın bu halini gördükten sonra sahadakilere cesaret gelmez miydi? Anlaşılan onlar da korkmuştu.

"Benim golcülerim bana yeter" diyordu Bilic ama Demba Ba'sız bir Beşiktaş'ın sıkıntısı, hem Mersin'de hem de bu maçta apaçık görülüyordu. Sahi Demba Ba nerede? Tribünde... Neden? Sakatlıktan... Müzmin mi? Yok canııım... O Başkan'ın transfer stratejisiydi. Ama onu Beşiktaş'a getirmek de menajer stratejisi ise... Neyse...

Orta sahadaki boşluk, Rize için hoşluk! Topun tek hakimi gibi görünen Beşiktaş ama kaleyi bulan tek şut - ona da şut denirse - Çaykur Rize'den...

* * *

Beşiktaş'ın nasıl gol atabileceğini tartışılırken, Çaykur Rize, Ümit ile golü bulmaz mı? Bu gol aslında siyah-beyazlıların uyanışı oldu. O ilk yarıdaki sünepelik gitti, daha akışkan, rakip kaleye yaklaşan, şut atan bir Beşiktaş sahada ortaya çıktı. Bilic, elindeki tek hücum kozu Kerim Frei'yi de sahaya sürerken, Mustafa Pektemek, -eğer sakat değilse- çıkarılması doğru muydu? Tartışılır.

Çaykur Rize'nin golü her ne kadar sürpriz ise, Beşiktaş'ınki de bir o kadar şanstı. İkinci 45'te Beşiktaş kazanmayı yüzde 100 hak etti ama Olcay'ın topu o kulvardan geçirip gol yapması da normal değildi!

Beşiktaş ligi az hasarlı geçirdi ama önünde UEFA Avrupa Ligi'nde Asteras ile yapacağı karşılaşma var. Kartal bu futbolunu birkaç vites artırabilirse, Demba Ba da oynayabilirse, perşembenin kârlısı olarak Atatürk Olimpiyat Stadı'ndan çıkar.