Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

İstediğiniz kadar "seyircili" oynatmak için uğraşın, kulüpler ve taraftarlar "seyircisiz" diye inat ettikten sonra Türk Telekom Arena'nın ve onun gibi statların manzarası hiç değişmez.
Bununla ilgili yığınla mazeret, bir o kadar suçlu bulabilirsiniz. Ama kimseye Galatasaray Yönetimi'nin buradaki meziyetlerini(!) anlatamazsınız. Taraftara "Dur" diyeceklerine "Vur" derken, "Aferin" der gibi Melo'nun sırtını sıvazlarken, sakın ola Süleyman Seba'yı ağzınıza almayın. Hukuk Müşavirliği'nin bundan önce neden devrede olmadığını eleştirin ama Süper Kupa'daki çirkinlikleri "taraflılık" yaftasıyla örtmeye çalışmayın.

Haberin Devamı

* * *

Maç aynen Eskişehirspor'un istediği gibi oynandı. Galatasaray da doğrusu bunu bozmak için fazla uğraşmadı. Topla oynama oranı neredeyse yüzde 70 ile sarı-kırmızılılardaydı ama nafile... Rakamlar değil, işlev önemli... Cim-Bom, birbirini yeni yeni tanımaya çalışan futbolculardan kurulu bir takım gibiydi. Yeniler vardı ama birbirlerini yeni tanımaya çalışan eskiler de fazlaydı.
Selçuk bitik, Sneijder yitikti. Bu maçta Melo olsa ne değişirdi? Bence fark ederdi. Bruma kendini göstermek için uğraşıyor ama insanın gözüne sokuyor! Burak, son durak... Top geliyor geliyor... Onda duruyor.
Konuk takım ise daha kontrollüydü. Rakibin oynamasına izin verirken, kaleye gidecek yollarını kapamayı hesaplamıştı. Zaman zaman orta sahadan yaptıkları kontralar ofsaytla kesildi ama yardımcı hakem, tereddütte kaldığı durumda bile durdurmayı kafasına koymuştu bir kere... Neyse... Son dakikada da golü vermeyen aynı hakem, Samet Çavuş'tu.

* * *

İkinci yarıda da Eskişehirspor adına değişen fazla bir şey yoktu. Hatta biraz daha ofansif düşünen bir takım sahadaydı desek daha doğru olurdu. Zaten Ertuğrul Sağlam'ın Ömer Şişmanoğlu, Serdar Özkan gibi tercihlerinin de "galibiyet" için olduğunu söyleyebiliriz.
Prandelli de isimlere değil oyuna baktığını göstererek "futbol adamı" olduğunu gösterdi, yıldızların ancak parlamasıyla yıldız olabileceklerini değişiklikleriyle öğrencilerine hatırlattı. Sneijder da olsan, Burak da olsan, sahada olmadığın sürece bir hiçsin! İtalyan hocanın birkaç değişiklik şansı daha olsa emin olun onları da kullanırdı.
Dün yok, bugün var denir ya... Galatasaray için artık bugün de yok, yarın var. İnşallah salı günü böyle olmaz.