Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Muhammed Akarslan, İbrahim Serdar Aydın ve Mehdi Akgül...

Bu üç ismi kaç kişi tanıyor? Özellikle Fenerbahçelilerin kaçı, bu oyuncuları sokakta görse, "Bizim takımın oyuncuları" diyerek gösterebilir?

Fenerbahçe, 18'i bile tamamlayamadığı maçta, işte bu üç genç ismi yedek kulübesine alarak maça başladı.

Amacım, bu üç pırıl pırıl genci küçümsemek, yadırgamak değil... Fenerbahçe'nin eksikler nedeniyle çaresizliğini anlatabilmek için bunları göstermek gerekiyordu. Yoksa, üçünün de yeteneğinden şüphem yok. İbrahim 56, Mehdi 16 kez milli olma onuruna erişmiş iki delikanlı... İkisi de daha 18 yaşında... 19'luk Muhammed de en az onlar kadar başarılı...

Haberin Devamı

Bu koşullarda sahaya çıkan Fenerbahçe'den çok, Medical Park Antalyaspor açısından önemli olan bir karşılaşmaydı Saracoğlu'ndaki mücadele... Düşme korkusunu ensesinde hisseden Güney ekibi, doğrusu tam da istediği gibi bir Fenerbahçe ile karşılaşıyordu. İstese bu kadar eksik Fener'i karşısında göremezdi.

İlk yarı boyunca; duran toplar olmasa, tribünler ve ekran başındakiler can sıkıntısından birbirini yiyecekti. Önce Caner'in nefis soluyla gelen gol, ardından Tita'nın serbest vuruşundan gelen topa dokunan Isaac'in kafası... Yine bir duran top ama bu kez korner... Gelen topu Bruno Alves'in indirdi, Kadlec kalitesiyle topu kaleye gönderdi. İyi mi, kötü mü bilinmez ama; ligde bu sezon 6. maçına çıkan Kadlec'in kurtardığı bir Fenerbahçe... Hem de iki golle...

Fenerbahçe'nin ilk 45'te 4, Antalyaspor'un da 3 şut çektiğini söylersek, maçın ne şekilde gittiği daha iyi görülür.

İkinci yarı da değişen bir şey olmadı. Fener biraz daha atak, rakip daha bir dirençli gibiydi. Ama son anlarda iş işten geçti, kırmızı-beyazlılar teslim bayrağını çekti. "Antalyaspor'da bir adım öne çıkan isim ise kaleci Hakan'dı" diyecektik ama üçüncü goldeki yanlışı artılarını aldı götürdü.

"O oynadı, bu attı, şu şöyle yaptı" denen maçları çoktan geçti Fenerbahçe... Artık, resmi şampiyonluğunu ilan etmenin derdinde... Rakibinin, "Can çekişmesi"ne profesyonelce bakıyor ve "Gözlerimi kaparım, vazifemi yaparım" telaşında... Öyle bir noktada ki, belki de Galatasaray'ı ikinci yapacak skor, Fenerbahçe'nin ellerinden - pardon ayaklarından - çıkacak.