Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kimse Beşiktaş'ın lige döndüğünü düşünmesin. Onlar hala Liverpool maçının etkisinde...

Üstelik sadece futbolcusu değil, özellikle de teknik direktörü, hem o karşılaşmayı hem de rövanşı düşünmeden yapamamış. Necip'i stoperde görme isteği bile, UEFA Avrupa Ligi'nin etkisi değil mi?

Yarın Atınç Nukan'ı oynatmak istesen, ona ne diyeceksin? "Sana henüz güvenemiyorum. Necip'i de göreyim istedim." Atınç, son lig maçında iyi olmayabilir. İstediğini veremeyebilir. Ama oynatarak kazanmak daha iyi değil miydi?

Haberin Devamı

Atiba'nın, Gökhan'ın kulübede oturmasını istemek nedir peki... Buna dinlendirmek değil, Eskişehirspor'u küçümsemek denir ki, iki işi birden becerirsin. Öğrencilerinin rehavetini artırıp, rakibi de hırslandırırsın.

Maç Eskişehirspor'un istediği gibi başladı, öyle devam etti. Hele Cenk'in şanssızlık ile yanlışlık arasındaki hareketi gol olmadı ama Kaan'a asist oldu. Golden sonra da değişen pek bir şey yoktu. Topla oynayan, rakibi baskı altına alan - ya da aldığını zanneden- Beşiktaş'tı ama 44. dakikaya kadar gole daha fazla yaklaşan Eskişehirspor oldu.

Sosa, her geçen gün artılarını daha da artırırken, dünkü maçta da en etkin, en baskın isimdi. 44'te Kamil'in çizgi üzerinden çıkardığı top ise Beşiktaş adına büyük talihsizlikti. Devreye beraberlikle girebilse çok daha farklı olabilirdi.

* * *

İkinci yarıda beklediğimiz değişiklikler geldi ama nasıl? Serdar Kurtuluş'un yerine Atiba, Ramon Motta'nın yerine Gökhan Töre... Üçlü savunmaya geçmiş gibi bir görüntü verdi ama ileride takımda kimin nerede oynadığı belli değildi. Olcay Şahan, bir saat sağda göründü, bir baktınız Mustafa Pektemek, Sosa sol çizgiden top getirdi.

Şaka gibi... "Football Manager" oynar gibi!

Liverpool'a hafta içinde kök söktüren Beşiktaş'ın bu halini İngilizler izlese -ki izlemiştir-, bulmaca gibi çözmeye uğraşırdı. Bilic kesin, Liverpool'a renk vermemek için bunları denedi!

Eskişehirspor farkı artıramadıysa, bunu hem kendi beceriksizliğine bağlamalı, hem de ilk golde hatası bulunan Cenk'in yüzde yüzlük iki güzel şutu durdurmasına... Son 20 dakikada o bildiğimiz düzen sahadaydı ama nafile...

Haberin Devamı

Beşiktaş, belki UEFA Avrupa Ligi'nde turu geçecek. İnşallah öyle olur. Gururlanırız, onur duyarız. Ama ya Kartal'ın Eskişehir'de kaybettikleri... Çok kritik bir üç puan ve lig liderliği...

Üstelik Galatasaray'ın da gerisine düştü. Değer miydi?