Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Milliyet Spor Servisi'nden Mustafa Anıklı Kayserispor-Beşiktaş maçını değerlendirdi.

Şans, kader, kısmet... Biri ofsayt, diğeri şans olan iki gol at, 10 kişiyle doğru dürüst bir gol bul. Futbol işte böyle bir şey...
İlk 45 dakikada Beşiktaş'ın ofsayt golü dışında fazla bir şeyler yaptığını söylemek mümkün değil. Eğer Bilic bu futbolu beğendiyse her halde ona da bir şey söylemek mümkün değil... Pozisyon bulan bir takım kötü olur mu demeyin. Bu pozisyonlar siyah-beyazlıların becerisi değil, rakibin etkisizliğinden kaynaklandığını bilin.
Serdar Kurtuluş'un olmaması, savunma dengesini değil, orta sahayı etkilemiş görünüyor. Çünkü sağ bek Atiba... Kartal'ın esas sıkıntısı, yaratıcılık katamayan orta saha ayakları... İlk yarının önemli bölümlerinde kanatlarda Gökhan ve Olcay Şahan etkisiz, Veli silik, Fernandes istediklerini gerçekleştirmekten uzaktı. Oğuzhan Özyakup'tan beklenti de daha fazlaydı.
Almeida'ya ne demeli? Acaba ismi başka bir şey olsaydı bu kadar opsiyon alır mıydı? Topu durdurmakta zorlanıyor, son vuruşlarda etkili olamıyor, kaleye kadar gelip, "Buyrun" diyordu. Kayserisporlular da bu ikramı geri çevirmedi.
İkinci yarıya daha derli toplu başlaması beklenen Beşiktaş, daha da kötü bir halde huzura çıktı. 55'te Mouche'den gelen ve Ersan Gülüm tarafından kesilen top, Nobre'ye saç baş yoldurdu.
İki takım da öylesine bir görüntü ortaya koyarken, Ramon Motta'nın şansa dayalı golü, Beşiktaş'a nefes aldırdı. Özellikle Necip'in oyuna girmesi artıdeğer katarken, ilk yarıda gol dışında görünmeyen Olcay, ikinci golün asistinde yine ortaya çıkarken, "Görevimi yaptım" diyerek artık rahat uyumalı…
Ofsayttan gelen golde, orta hakemden çok, yardımcısı Gökhan Memişoğlu eleştirilmeli... Çünkü Mustafa İlker Coşkun, inisiyatifi ona bıraktı, sordu ve golü verdi. Coşkun'un ikinci devrede Olcay'a gösterdiği sarı da biraz abartılıydı.