Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Balıkesir için çok, Galatasaray için her şey denecek bir maçtı. Yeni geldiği Süper Lig'deki puansızlık Bal-Kes'i kasıp kavuruyordu ama, İddaa bile ev sahibine 6.5 vererek, "Bir numara olmaz" diyerek bol keseden dağıtmıştı anlaşılan!

Ligde Eskişehirspor ile yaşanan sessizliğin ardından, Anderlecht karşılaşmasında da yaşanan tutukluk, camiayı bile kongreye götürecek pozisyona taşıdı. Bugüne gelinceye kadar Galatasaray ligde 3'te 3 yapsa, Şampiyonlar Ligi'ne üç puanla başlasa kriz olur muydu hiç... 500 milyon değil, 500 milyar borcun olsa, sportif başarı olduktan sonra kimse ağzını açamazdı büyük takımda...

Haberin Devamı

Galatasaray ilk yarıyı yenik kapadı ama ilk gol Bal-Kes'in başarısı değil, sadece "bal"ıydı. Kaleye ilk kez gelen, ilk defa kaleyi bulan bir şut çeken Sercan Yıldırım, o kadar akıllı(!) vurdu ki, Semih'ten sektirip gol oldu. Değme bilardocular bu kadarını düşünemezdi!

Cim-Bom yüklendikçe yüklendi... Daha maçın başında Sneijder ile direkten döndü. Burak, ofsaytta kalmaktan bitap düşerken, Balıkesir, "kalesini" savunabilmek için 9 kişiyle duvar örüyordu.

Prandelli'ninbek konusunda kafası çok karışık anlaşılan... Solda; Bursa'da Tarık var, Şampiyonlar Ligi'nde Telles... Aynı Telles ligde iki maçta 18'de bile değil... Hakan Balta istikrarını koruyup yine yedek kulübesinde otururken, sağ beke de Yasin geçti. Anlaşılan İtalyan, Veysel'e güvenmedi.

İlk gol için kaleyi bulan ilk şut dedik ya, ikinci gelişinde de ikinci gol oldu zaten... Anlaşılan Telles de, Tarık da sol kanattaki sıkıntıyı aşamadı. Sercan, kendi sağından, Cim-Bom'un solundan ortalığı karıştırırken, yine seken bir topu önünde bulan Gökhan Ünal, bir golcünün fırsatı bulduğunda nasıl vurması gerektiğini, bazı forvetlere de gösterdi.

* * *

Galatasaray, ilk devre olduğu gibi, ikinci yarıda da rakibini dövdü de dövdü! Şut atıyor, kaleye yaklaşmaya çalışıyor, gol bulmak için çırpınıyordu. Ama "Olmayınca olmuyor" derler ya, bu karşılaşma da öyleydi.

Balıkesirspor'un ilk ve tek kornerini 64. dakikada attığını söylersek, maçın genel çerçevesini az çok gösterebiliriz. Galatasaray'ın neden kazanamadığını, Balıkesirspor'un iki golü nasıl bulduğunu ve galip geldiğini inceleyecek bir akademisyen topluluğu, eminim elindeki istatistikleri bırakıp kaçar. Cim-Bom'un yüzde 74'lük topla oynama oranı, 21 şutunun kaleyi bulan 7'sinden de gol çıkaramaması, Galatasaray'ın en çok canını yakan durum olacaktır.

Haberin Devamı

Buna karşın Balıkesirspor'un yüzde 26'lık topla oynama oranına karşılık 4 şut çekmesi, bunun 2'sinin kaleyi bulması ve ikisinin de gol olması...

İşte böyle bir maç...