Mustafa Anıklı

Mustafa Anıklı

mustafa.anikli@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Şampiyonluk yolunda böyle bir avantajı yakalayan Fenerbahçe affeder mi?

Karşısında Gaziantepspor ya da başka bir takım olmuş ne fark eder?

Bu ortamda Alper oynamamış, Meireles sahaya çıkmış ya da Volkan tribüne çıkmış, Mert kaleye geçmiş ne önemi var?

Ama Bekir'in formayı sırtlamasının ayrı bir önemi var. Egemen'in olduğu bir takımda, iyi oynayan Bekir'e şans vermek, "Adalet için Fener yak"an bir takımdaki adil oyunun en büyük göstergesiydi. Adalet herkese lazımsa, Bekir de bu şansı sonuna kadar hak etmişti.

Haberin Devamı

Gaziantepsporise Mustafa ve Cenk ile maç başında birkaç kaçamak yaptı ama Fenerbahçe'nin gol yemeye hiç niyeti yoktu. Fener'i yenmeleri, dördüncü sıradaki Trabzonspor ile aynı puana ulaşmaları için bir şanstı. Beşincilik hiç de fena olmazdı. Üstelik Sergen Yalçın'ın eski, Cenk'in yeni takımı Beşiktaş'a büyük avantaj sağlayacaktı. Olmadı.

Fakat savunmasındaki iki stoperi hiç hesaba katmamış, ya da katamamışlardı. Stankevicius ile Binya'nın iki golde de Emenike'ye şans vermesi, affedilir gibi değildi. Zaten Fenerbahçe'nin de bu futboluyla onların yardımına ihtiyacı da yoktu!

Futbol hatalar oyunu derler ya, Fenerbahçe neredeyse hatasızdı.

* * *

İlk yarıdaki oyun kalitesini, ikinci devrede bulamamanın hayal kırıklığı vardı üzerimizde... Ne Fenerbahçe'nin o istekli tavrı, ne de Gaziantepspor'un tabelayı değiştirecek bir ciddiyeti ortalıktaydı. Sergen Yalçın, gol getirebilecek hamleleri birer birer uygulamaya koyarken, Fenerbahçe'de ise en ufak kıpırtı gözlenmiyordu. Caner'in ceza sahası içine taşıdığı toplar, duvara tosluyordu.

Ancak bir farkla... Sow, öyle bir golle katkı sağlıyordu ki, iki arkadaşı boşta beklerken bunu kaçırsa, kendi değil bu kez Fenerbahçeliler onu ağlatırdı!

Ama esas Gaziantepspor'u ağlattı Halis hoca... Binya'yı kırmızıyla sahadan uzaklaştırırken, "gereksiz" ve bir o kadar da "boş" bir karttı.

Ev sahibinin ikinci yarıda gol şansı olmadı mı? Oldu tabii ki... Ama Mert, "Ben varken yok bir dert" diye Volkan'a meydan okudu.

Fenerbahçe'nin aldığı bu üç puan, artık ligde taşların daha bir yerine oturmasını sağlıyor. Beşiktaş, hiç aklında yokken ikinciliğe gelirken, zaten şampiyonluk umudunu yitirmişti. Galatasaray da havlu atıp, Florya'ya "bekçi" ararken, atı alan Kadıköy'ü geçti bile...