Milli TakımMilli Takımımız, Vincenzo Montella ile ilkleri başardı!

Milli Takımımız, Vincenzo Montella ile ilkleri başardı!

16.10.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

A Milli Takımımız, Vincenzo Montella yönetiminde bambaşka bir kimlik kazandı. İlk kez grup lideri olarak gittiği EURO 2024’te çeyrek final oynayan, Hırvatistan ve İzlanda’yı tarihinde ilk kez deplasmanda devirirken Almanya’yı 72 yıl sonra rakip sahada mağlup eden ay-yıldızlılar, İtalyan hoca ile ilkleri başardı.

Milli Takımımız, Vincenzo Montella ile ilkleri başardı

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup dördüncü maçında İzlanda’yı deplasmanda 4-2 mağlup ederek liderlik koltuğunu sağlama alan A Milli Takımımız, İtalyan teknik patron Vincenzo Montella yönetiminde ilkleri başarmaya devam ediyor. İzlanda’ya 8. kez konuk olurken ilk defa kazanan ay-yıldızlılar kötü seriyi Montella ile noktaladı. Türkiye, Montella ile birçok farklı ilke de imza attı. Tarihinde ilk defa EURO 2024’e grup lideri olarak katılan milliler, Almanya’daki dev turnuvada çeyrek final oynadı ve 5 maçta 3 galibiyet aldı.

Haberin Devamı

TARİHİ PERFORMANS

Türkiye, EURO 2024 öncesi grup aşamasında Hırvatistan’ı tarihinde ilk kez deplasmanda 1-0 mağlup etti. Ay-yıldızlılar, hazırlık maçında 3-2 yendiği Almanya’yı da 72 yıl sonra ilk kez rakip sahada devirdi. EURO 2024’te 3 galibiyet alan milliler tarihte ilk kez bunu başardı. Türkiye yine çeyrek final oynadığı EURO 2000’de tek, EURO 2008’de ise 2 galibiyet almıştı. Ay-yıldızlılar, Letonya’ya karşı iç sahadaki galibiyet hasretine de Montella ile son verdi. Türkiye daha önce 3 kez berabere kaldığı Letonya’yı Konya’da 4-0 yendi.

A LİGİ'NE ÇOK YAKINIZ

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’ta 4. maçlar sonunda liderlik koltuğunu bırakmadı. Grupta oynadığı 4 maçta 3 galibiyet ve 1 beraberlik alan milliler, 10 puanla ilk sırada yer aldı. Galler 8 puanla ikinci, İzlanda 4 puanla üçüncü ve henüz puan alamayan Karadağ son sırada bulunuyor.

Haberin Devamı

Yenilmezliğini sürdüren Vincenzo Montella yönetimindeki ay-yıldızlı ekibimiz, gruptaki son 2 maçında kasım ayında Kayseri’de takipçisi Galler’i konuk ederken ve deplasmanda ise Karadağ ile karşılaşacak. UEFA Uluslar A Ligi’ne yükselmeye çok yaklaşan Türkiye, Galler’i mağlup etmesi etmesi halinde Karadağ maçı öncesinde A Ligi’ne çıkmayı garantileyecek.