VoleybolMelissa Vargas ve Filenin Sultanları, Avrupa'yı salladı! 'Türkiye asla evcilleşmedi'

Melissa Vargas ve Filenin Sultanları, Avrupa'yı salladı! 'Türkiye asla evcilleşmedi'

07.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndaki unutulmaz başarısı Avrupa'yı salladı. Melissa Vargas dış basında manşetleri süsledi.

Melissa Vargas ve Filenin Sultanları, Avrupayı salladı Türkiye asla evcilleşmedi

Filenin Sultanları, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'nın çeyrek finalinde Çin ile karşı karşıya geldi. Filenin Sultanları, 1-0 geriye düştüğü maçtan 3-2'lik skorla galip ayrıldı.

Haberin Devamı

A Milli Kadın Voleybol Takımı'nın unutulmaz başarısı Avrupa basınında geniş yankı uyandırdı. Milli voleybolcumuz Melissa Vargas'ın Çin karşısında gösterdiği 42 sayılık performans ön plana çıkarıldı.

İtalyan basınından OA Sport'ta yer alan haberde şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye'yi 42 sayıyla (2 blok, 2 ace) gerçeküstü bir yıldız olan Melissa Vargas yönetti ve hücumda Hande Baladin (12 sayı) ve Ebrar Karakurt (7) tarafından desteklendi; pivot Eda Erdem'in 9 sayısına Zehra Güneş (7) eşlik etti."

Melissa Vargas ve Filenin Sultanları, Avrupayı salladı Türkiye asla evcilleşmedi

İtalyan medyasından IVolley Magazine'de de Melissa Vargas'ın performansına ayrı bir parantez açıldı. Haberin ayrıntılarında, "Kadınlar Olimpiyat turnuvasının ilk yarı finalisti olan Türkiye, çeyrek finalde Çin'i 42 sayı atan Vargas'ın süper performansı sayesinde yendi. Daniele Santarelli'nin takımı, Çin' karşı ilk seti kaybetti ve ardından Melissa Vargas ön plana çıktı ve Türkiye durumu 2-1'e getirdi. Dördüncü çeyrekte Çin 19-10 öne geçse de Türkiye pes etmeden önce farkı ikiye indirdi. Final setini kazanan Türkiye yarı fınale çıktı" denildi.

Haberin Devamı

Volleyball Italia, Filenin Sultanları'nın galibiyetinin ardından şu başlığı kullandı: "Santarelli ve Margas'ın mucizesi! Türkiye, Çin'i 3-2 yendi."

Haberin ayrıntılarında ise, "Daniele Santarelli ve yardımcısı Melissa Vargas mucizeyi gerçekleştirdiler. Çok sayıda sakatlık ve fiziksel sorunla boğuşan laneti kırıp kazanabilen bir takıma dönüştürdüler. Vargas'ın 42 sayısından bahsetmeden olmaz. Çin rüyayı okşadı ama Türkiye asla evcilleşmedi ve beşinci sette 11-11'de maçı almaya devam etti. Rio 2016'da Olimpiyat şampiyonu olan Çin, Tokyo 2020'deki 9. sırasını korudu. Türkiye ise üçüncü Olimpiyat katılımında (Londra 2019'da 9. ve Tokyo 2020'de 5.) ilk kez yarı finale yükselerek tarih yazdı. Santarelli'nin takımı İtalya-Sırbistan maçının galibiyle karşılaşacak" denildi.

Melissa Vargas ve Filenin Sultanları, Avrupayı salladı Türkiye asla evcilleşmedi

Volleyball World'un haberinde Melissa Vargas'ın performansı ön plana çıkarıldı. Filenin Sultanları'nın tarihi galibiyeti için, "Vargas 42 sayıyla Türkiye'yi ilk olimpiyat yarı finaline taşıdı" başlığı kullanıldı.

Haberin Devamı

Volleyball World'un haberinde şu ifadeler yer aldı:

"Türkiye'nin, ülkelerinin kadın voleybol milli takımının Olimpiyatlarda madalya için yarışmasını görme bekleyişi, Salı günü Avrupalıların Çin karşısında aldıkları büyük galibiyetle Paris 2024 Oyunlarının yarı finallerindeki yerlerini garantilemesiyle sona ermeye hazırlanıyor.

2023 Voleybol Uluslar Ligi finalinin rövanşında, Türkiye geriden başladı ancak yıldız smaçör Melissa Vargas'ın son derece verimli performansıyla geri döndü ve Güney Paris Arena 1'de Asyalıları 3-2 (23-25, 25-21, 26-24, 21-25, 15-12) mağlup etti.

Böylece Türkiye, Londra 2012'de dokuzuncu ve Tokyo 2020'de beşinci olduğu Olimpiyat yarı finallerine üçüncü kez katılmış oldu. Paris'te Türkiye, Salı günü bir başka çeyrek finalde karşılaşacağı İtalya ya da Sırbistan ile altın madalya maçına çıkabilmek için mücadele edecek."

Melissa Vargas ve Filenin Sultanları, Avrupayı salladı Türkiye asla evcilleşmedi

Yunanistan basınından Volley News Greece'iin haberinde ise şu ifadelere yer verildi:

"Türk kadın voleybol takımı Olimpiyat Oyunları'nda ilk kez yarı finale yükselişini kutluyor. Üç saat süren heyecan dolu bir maçın ardından Çin'i Vargas'ın yine liderlik ettiği ve soğukkanlı oyuncu Elif Şahin'in son belirleyici sayıları attığı sette 3-2 yendiler."

Yazarlar