VoleybolMeliha Diken: En büyük aday Fenerbahçe | Eczacıbaşı maçını unutamıyorum

Meliha Diken: En büyük aday Fenerbahçe | Eczacıbaşı maçını unutamıyorum

09.10.2024 - 10:27 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe Medicana'da milli oyuncu Meliha Diken; Melissa Vargas, Arina, Sultanlar Ligi'ndeki rakipleri hakkında Skorer'den Serkan Özen'e konuştu. Yeni transfer Liza Safronova ile ilgili itirafı ise güldürdü.

Fenerbahçe Medicana'da milli oyuncu Meliha Diken hem şampiyonluk yarışını hem de Şampiyonlar Ligi'ni yorumladı. Skorer'den Serkan Özen'e konuşan milli voleybolcu Melissa Vargas ve Arina hakkında konuştu.

Haberin Devamı

Uzun zamandan sonra ilk defa neredeyse 1 ay boyunca antrenman yapabilme şansımız oldu. Genelde milli takım geç bitiyor, 1-2 hafta antrenman yapıp maça çıkıyorduk. Yeni hoca ile gerçekten çok yoğun çalıştık. En başta bize anlattı 'Ben çok yoğun çalışmayı seviyorum' diye. Bizim de hoşumuza gitti bu. Takımda herkes profesyonel. Çoğu oyuncumuz tecrübeli ve antrenmanlar kaliteli oluyor. Yoğun olmasına rağmen çok da şikayet etmiyoruz. Bu süreçten dolayı mutluyuz.

FENERBAHÇE İLE ŞAMPİYONLAR LİGİ'Nİ KAZANMAK İSTİYORUM
Bu sezon hedef olarak neyi belirlendiniz?
Her zamanki gibi tüm kupalara talibiz. Her şeyi kazanmak istiyoruz. Şahsen Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak istiyorum. Çünkü son 3 yıldır çok yaklaşıp finale çıkamıyoruz. Benim kariyerimde de şampiyonluğum yok. Fenerbahçe ile onu kesinlikle kazanmak istiyorum.

Haberin Devamı

EN BÜYÜK ADAY BİZİZ
Sultanlar Ligi'nde şampiyonluk yarışı kimler arasında geçer?
Bu sene farklı takımlar oluştu. Geçen sezona benzemeyecek. Şu an daha erken bir şey söylemek için. Birkaç maç geçtikten sonra takımların kimyası tuttu mu tutmadı mı diye gördükten sonra yorum yapabiliriz. Tabii ki en büyük aday biziz. 3'te 3 yapmak isteriz.

Meliha Diken: En büyük aday Fenerbahçe | Eczacıbaşı maçını unutamıyorum

İtalya ve Türkiye Ligleri çokça karşılaştırılıyor. İtalya'da oynayanlar 'Burada rekabet daha fazla' yorumunda bulunuyor. Buna katılıyor musun?
Belki orada oynamadığım için bunu söylemek yanlış olur. Orada oynayan oyuncular buraya da geliyorlar. İtalya Ligi kesinlikle kalitelidir. Bence orada şunu düşünüyorlar; Ligin 10. sırasındaki takım bile lideri zorlayabiliyor. Belki bu tarz rekabeti burada görmedikleri için böyle yorum yapıyorlardır.

Türkiye'de ilk 6 arasında geçen rekabet çok yoğun. Bazen 8. sıradaki takım bizi zorlayabiliyor. Bazen öyle bir döneme denk geliyorsunuz ki o maça odaklanmayıp, Şampiyonlar Ligi'ndeki maça odaklanıyorsunuz. Burada da özellikle ilk 6'daki takımlar arasında yüksek kalitede voleybol oynanıyor.

ECZACIBAŞI'NIN NASIL OYNAYACAĞINI BİLMİYORUZ
Eczacıbaşı ile oynayacağınız Şampiyonlar Kupası finalinde nasıl bir maç bizi bekliyor?
İlk defa sezonun ilk maçı olamayacak. Onlarda sanırım bazı oyuncular geç katılmış veya sakatlıkları varmış. Nasıl oynayacaklarını tam olarak bilmiyoruz. Umarım kazanan taraf biz oluruz. Kupayla başlamak bizim için güzel bir moral olur sezon boyunca.

Haberin Devamı

ARİNA'NIN GELİŞİMİ İÇİN BÖYLE BİR KARAR ALINDI
Melissa Vargas uzun zaman sonra ilk kez Çin'de değil burada sezonu açıyor. Arina olmayacak. Bu durum güç dengesini nasıl etkileyecek?
Arina da bizim için çok büyük güçtü her zaman. Onun gelişimi için böyle bir karar alındı. Geri döneceğini bilmek bizim için rahatlatıcı. Onla oynamayı seviyoruz ve takım için çok önemli biri.

Meliha Diken: En büyük aday Fenerbahçe | Eczacıbaşı maçını unutamıyorum

VARGAS BAŞ GÜCÜMÜZ OLACAK
Vargas'ın burada olması mental olarak ona çok daha iyi gelecek. Çin'de oynamayı seviyordu, kendi gelişimi için önemli olduğunu biliyordu ama mental olarak zor. Uzak Doğu ülkelerinde herkes için zor olabiliyor. Burada arkadaşlarıyla beraber olması, bizim takımda seneye boyunca kalması onu rahatlatacak. Bizim çok önemli oyuncumuz olduğu için sezon boyunca baş gücümüz olacak.

Haberin Devamı

ECZACIBAŞI MAÇINI UNUTAMIYORUM
En unutamadığın maç?
Eskilerden Eczacıbaşı'na karşı kazandığımız maçı söylemek istiyorum. Geriden gelmiştik. Tie-break'te 14-9 gerideydik. Maçın sonuna doğru Eda ablanın devleştiği maçtı. Kim Yeon-koung vardı o sene. İnanılmaz ve unutulmaz maçtı.

Meliha Diken: En büyük aday Fenerbahçe | Eczacıbaşı maçını unutamıyorum

LİZA'NIN ANNESİYLE BERABER OYNAMIŞTIK
Sen birçok dil biliyorsun. Şimdi yanına Liza Safronova da geldi. Oyunculara çevirilerde sana yardım ediyor mu?
Daha yan yana denk gelmedik. Ben onun annesiyle beraber oynadığım için kendimi babaanne gibi hissediyorum. Arina ve Ana Cristina'ya sürekli 'Sizin yanınızda kendimi anne gibi hissediyorum' diyordum. Çünkü 10 yaş küçük kardeşi var. Ben Ankara'ya ilk geldiğimde Liza 4 yaşındaydı. Ben orada onunla tanışmıştım. Annesiyle yaklaşık 3 sene oynadık. Şimdi Liza'nın takımda olması beni babaanne gibi hissettiriyor.

Ben onu biraz daha kendime yakın olarak gördüğüm için Türkçe'yi konuşmaya zorlanıyorum. Sürekli sanki kendi dilimi konuşacakmışım gibi hissediyorum. Çok tatlı bir kız. Ben çok sevdim onu.

Haberin Devamı

Takımın en çılgını?
Vargas

Takımın en iyi giyineni?
Ben diyormuşum (Gülerek) Vargas. Onun stilini çok seviyorum

Takımın en komiği?
Aslı

Meliha Diken: En büyük aday Fenerbahçe | Eczacıbaşı maçını unutamıyorum

Yazarlar