FenerbahçeMehmet Özdilek'ten Fenerbahçe'nin zaferi sonrası sert çıkış! 'Tepkiyi doğru bulmuyorum'

Mehmet Özdilek'ten Fenerbahçe'nin zaferi sonrası sert çıkış! 'Tepkiyi doğru bulmuyorum'

26.08.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Süper Lig'in 3'üncü haftasında Fenerbahçe, Rizespor deplasmanından 5-0 galip ayrıldı. Sarı-lacivertli takımın farklı zaferini spor yorumcuları değerlendirdi.

Rizespor, Trendyol Süper Lig'in 3'üncü haftasında Fenerbahçe ile karşı karşıya geldi. Karadeniz'deki müsabaka sarı-lacivertli takımın 5-0'lık galibiyetiyle sona erdi.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Rizespor deplasmanındaki 5-0'lık galibiyetini spor yorumcuları değerlendirdi.

Fred'in geri dönüşünün önemine dikkat çeken Mehmet Özdilek, "İlk yarı durağan bir oyun vardı. İkinci yarı itibariyle biraz daha önde oynamaya çalışan bireysel yetenekleri sahaya yansıtmaya çalışan bir Fenerbahçe vardı. Fenerbahçe iyi oynamadığı dönemlerde hep orta saha desteğinin olmadığını söylerdik. Bugün Fred'in dönmesi çok önemli. Ben oyun anlamında biraz daha beklemekten yanayım ama İsmail ve Fred ikilisinin Fenerbahçe adına çok önemli olduğunu düşünüyorum. Zajc denendi, Crespo denendi, Krunic denendi, hiçbiri olmadı" dedi.

Mert Müldür ve Jayden Oosterwolde'nin performanslarına parantez açan Mehmet Özdilek, "Geçen sene Fenerbahçe sağ kanat ve sol kanattan bekleri sayesinde destek alıyordu. Bu sene Mert ve Oosterwolde o çizgide değiller. Kanat beklerin oyuna girmemesi hocanın tercihi gibi geliyor. Mert'i Avrupa Şampiyonası'ndan biliyoruz ileri kat etmeyi sever. Oosterwolde de aynı şekilde" diye konuştu.

Haberin Devamı

Mehmet Özdilekten Fenerbahçenin zaferi sonrası sert çıkış Tepkiyi doğru bulmuyorum

Fenerbahçe'nin attığı ikinci gol sonrası Rizespor'un yaşadığı düşüşe dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Genel hatlarıyla bakıldığı zaman Rizespor ilk iki hafta performansıyla bu sezonun dişli takımlarından biri olacağını göstermişti ama geçen seneki büyük maçlarda mağlubiyete uğrayan Rizespor bu sene de aynısını yaşadı. İkinci yarı ikinci golden sonra tamamen fişi çekilmiş bir Rizespor vardı" ifadelerini kullandı.

Gökhan Akkan'a gösterilen tepkiye dikkat çeken Mehmet Özdilek, "Gökhan da bugün beklentinin altındaydı ama taraftarın ona gösterdiği tepkiyi de doğru bulmuyorum. Biraz sağduyulu olmak lazım" yorumunda bulundu.

"BOZULAN MORALLER DÜZELDİ"

Fenerbahçe'nin bu galibiyetle birlikte yeniden morallendiğini belirten İlker Yağcıoğlu, "Ağır oynanan bir oyun vardı. Bence 2 tane verilmeyen penaltı pozisyonu vardı. İkinci golden sonra Rize düştü ve Fenerbahçe seri goller bulmaya başladı. Göztepe maçından sonra burası da zor bir deplasmandı ve bu galibiyetle birlikte bozulan moraller düzeldi" dedi.

Haberin Devamı

Jose Mourinho'nun hücum hattındaki tercihine şaşırdığını vurgulayan İlker Yağcıoğlu, "Dzeko'nun oynamasına şaşırdım. En Nesyri'nin oynamasını beklerdim. İlerleyen haftalarda bence En Nesyri formayı alacaktır. Fred 3 gol attı kağıt üstünde maçın yıldızı. İsmail Yüksek de bence çok iyi oynadı 11 tane atağı tek başına engellemiş. Zaman zaman Tadic ve Maximin de iyi işler yaptı. Fenerbahçe'de keyifler yerine geldi" diye konuştu.

Mert Müldür'ün performansına parantez açan İlker Yağcıoğlu, "Mert Müldür'ü bugün çok hücumda görmedik. Hocası ona böyle bir talimat vermiş olabilir. Oosterwolde de hücumu sever. Bugün o da hücuma fazla çıkmadı. Jose Mourinho'nun böyle bir talimatı olmuş olabilir" yorumunda bulundu.

İlker Yağcıoğlu son olarak, "Fenerbahçe geçen sezon en çok gol atan takım olmasına rağmen şampiyon olamadı. Belki hoca teşhisi bu yönde koyup defansını iyi tutmak istiyor olabilir" dedi.

"FENERBAHÇE, FRED'İ DE KAZANMIŞ OLDU"

Fenerbahçe'nin galibiyetini yorumlayan Tugay Kerimoğlu, "Karşınızdaki rakip Fenerbahçe ne kadar hazır olmasa da oyuncuların yetenekleri maçı kazandırır. İkinci yarı çökmüş bir Rizespor vardı. İlk yarıdaki olumsuzluklar ikinci yarı olumlu olmaya başladı. Zor bir deplasmanı rahat bir şekilde geçen Fenerbahçe, Fred'i de kazanmış oldu" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

Jose Mourinho'nun oyun anlayışına dikkat çeken Tugay Kerimoğlu, "Bugün itibariyle baktığımız zaman Dijiku da daha statik ve daha basit oynuyor. Jouse Mourinho'nun oynattığı diğer takımlara da bakınca topu rakibe vererek kontra atak oyunu yapma isteği var" ifadelerini kullandı.

Fred'in performansına parantez açan Tugay Kerimoğlu, "Benim mantığım teknik kapasitesi olan oyuncuları serbest bırakmak üzerine kurulu. Stoperlerin oyuna katkısını isteyeceksin. Fred'i geri çağırmayacaksın" dedi.

Skorun yanıltıcı olabileceğini vurgulayan Tugay Kerimoğlu, "Bugün itibariyle baktığımızda bu oyun mentalitesi devam ederse Fenerbahçe üretkenlikte sıkıntı yaşabilir. Skor kimseyi aldatmasın" yorumunda bulundu.

"RİZESPOR'DAKİ ÇÖKÜŞ BANA ENTERASAN GELDİ"

Haberin Devamı

Rizespor'un performansının kendisini şaşırttığını belirten Ogün Temizkanoğlu, "Fenerbahçe zor görünen bir deplasmandan güzel bir galibiyetle döndü. Beni en çok şaşırtan şeylerden bir tanesi Rize'nin çok diri bir takımken oyuncuların bu kadar çabuk pes etmesi oldu. İkinci golden sonra Rizespor'daki çöküş bana enteresan geldi. Çok daha diri bir Rizespor bekliyordum" dedi.

Gökhan Akkan'ın performansına parantez açan Ogün Temizkanoğlu, "Bir oyuncunun kötü oynama hakkı vardır ama söz konusu bir kaleciyse oyunu farklı şekilde etkilemesi çok normal" şeklinde konuştu.

Hakem kararlarına dikkat çeken Ogün Temizkanoğlu, "Hakem bence biraz daha dikkatli olsaydı ilk yarı Fenerbahçe penaltılarla fişi çekebilirdi" yorumunda bulundu.

Son olarak Fenerbahçe'nin oyun yapısına değinen Ogün Temizkanoğlu, "Fenerbahçe, Göztepe maçından sonra büyük moral topladı ama yeterli değil. Fenerbahçe'nin daha tempolu oynaması gerekiyor" dedi.