Haberin Devamı

Süper Lig'de İzmir’in tek temsilcisi olan Göztepe, sezonun Gürsel Aksel’deki ilk maçında Fenerbahçe'yi ağırladı.
Zorlu 90 dakika öncesinde yaklaşık 21 saat süren yangın kabusuyla boğuştu İzmir.
Konuk ekip, "Geçmiş Olsun Güzel İzmir" pankartıyla sahaya çıktı, tribünlerden de alkış topladı.
Maçın hakemi Kadir Sağlam, yardımcıları ise Volkan Ahmet Narinç ve Ogün Kamacı'ydı. Atmosfer muhteşem sahada ise kıran kırana bir mücadele vardı. Özellikle maçın ilk bölümünde sahada ne yaptığını bilmeyen ve kopuk bir futbol sergileyen José Mourinho’nun takımını izledik.
Göz Göz, ilk yarıda bir gol buldu ancak Fenerbahçe’nin geçmiş zamanda; ‘‘1905 numaralı oyuncu elendi. Oyun Bitti’’ tweetini beğenen VAR hakemi Mustafa İlker Coşkun’un uyarısıyla, sarı kırmızılı ekibin golü geçerli sayılmadı!
İlk yarının uzatma dakikalarında kazanılan penaltıyı Dzeko gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi.
Youssef En-Nesyri ise kafa vuruşuyla ilk yarının skorunu belirledi. İlk yarının uzatma dakikalarında takımının oyunundan memnum olmayan Mourinho soyunma odasına erken girerken yerini Ali Koç’a bıraktı!
İkinci yarı başladığı sırada deplasman tribününe giremeyen taraftarları için o bölgeye giden Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, yaşanmasını istemediğimiz olayların fitilini ateşledi ve geceye damgasını vurdu.
Maçın ikinci yarısı başlıyor ve Ali Koç saha kenarında silahlı korumalarıyla gezinirken Göztepe CEO’su Kerem Ertan’ın, ‘‘Taraftarları provoke ediyorsunuz. Sizi ambulans kapısından dışarı alalım’’ sözlerine aldırış etmiyor, üstüne yanındaki korumaları Ertan’a fiziki müdahalede bulunuyor ve tasvip etmediğimiz olaylar cereyan ediyor...
Polislerin korumasındaki Ali Koç, arkasından yaklaşan Göztepe’nin taraftardan sorumlu yöneticisi olan ve akreditasyon kartı sahibi Fatih Özkan tarafından ittirildi ve yere düştü. Gereksiz yere ortam gerilirken, hakem de kısa süreli oyunu durdurdu.
Güçlükle sahadan uzaklaştırılan Ali Koç, protokol tribününde de boş durmadı. Göztepeli eski yönetici Talat Papatya ile tartıştı.
Ali Koç’un, haksız hakem kararlarının üzerine kalesinde de 2 gol gören ve sinir küpüne dönen Göztepe taraftarlarına göz teması mesafesine yaklaşmasına ne gerek vardı?
Ben bir futbolsever olarak Ali Koç’a saygı duyuyorum. Çocukluk aşkı için işini, gücünü ve ailesini bıraktı. Cebinden en az 50 milyon dolar karşılıksız para harcadı, harcamaya devam ediyor. 6 yıllık süreçte başarı olarak karşılığını alıp almadığı da ortada. Ancak Türk futbolunun birleştirici gücü, temiz ve adaletli futbol için mücadele ettiğini dile getiren Ali Koç’un eylemleri ne yazık ki o yönde değil.
Gerilen ortamı daha da alevlendiren Ali Koç maalesef maçın önüne geçmiştir.
Şiddetin her türlüsüne yeşil sahalarda karşıyız ve yıllardır ‘‘Adalet’’ diye haykırıyoruz. Futbolu yönetenler ve adalet dağıtan hukuk adamları; bütün sorumluluk sizlerin omuzlarındadır.
Futboldaki terörü bitirmenin tek yolu, kimsenin armasına, formasına bakılmadan adaletin uygulanmasıdır.
Maça dönecek olursak Ali Koç’un yerde kalması sarı kırmızılı taraftarı ve oyuncuları adeta ateşledi. Üstünlüğü ele geçiren Göz Göz, birçok pozisyona girdi ve önce Koray Günter’in beraberliği getiren golü ardından Göztepe oyunun kontrolünü iyice ele alarak atak üstüne atak geliştirdi. Son saniyelerde Rômulo golü attı ve Gürsel Aksel tribünleri bayram yerine döndü..
Sonucunda maçın hakemi ve VAR bütün kritik kararları Fenerbahçe lehine vererek, sarı lacivertli ekibin 1 puan almasında Mourinho ve futbolculardan daha etkiliydi.
Her şeye rağmen ‘‘ilahi adalet’’ işledi ve 2 puanı kaçıran Göztepe, muhteşem bir geri dönüşle 1 puanı hanesine yazdırdı.