Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Beşiktaş yepyeni bir hocayla sezona yeni başlar ve yeni bir şeyler dener gibi

Yusuf, Nobre’nin arkasındaki üçlünün, Serdar ve Tello’nun ortasında, Ekrem ve Cisse’nin önünde yer almakla birlikte reel anlamda Nobre’nin ekürisi, ikinci bir santrfor gibiydi.
Bu işi yaparken hücum yönünde hiç sırıtmadığını, hatta neredeyse takımının en iyilerinden biri olduğunu söylemek lazım... Bu durum tabii ki, Yusuf’un üstün performansından çok, geri kalanların performanssızlığından kaynaklanıyor.
Sivok’un mecburiyetten savunmaya çekilişi, Yusuf’un savunma anlamında Delgado’dan da geride bir oyuncu olması, dün Beşiktaş’ı kendi ortalamasının da gerisine düşürdü. Bremen’in hemen her denemede hızla paslaşarak Beşiktaş savunmasının arkasına inişi sıkıntı verici bir durum... Zapo’nun dönüşü sonrası Sivok orta sahaya çekildiğinde bu konuda bir ilerleme sağlamak mümkün olacaktır. Ancak Denizli’nin Delgado-Yusuf ikilisini birlikte oynatmak isteyişini açıklaması, durumu karmaşıklaştırıyor. Serdar ya da Cisse kim eksilirse eksilsin Beşiktaş orta sahası yine yumuşayacak. Ayrıca bir de Holosko var...
Öte yandan Yusuf sonrası, Delgado ve Tello’yla birlikte son derece iyi bir pasör ekibine sahip oluyor. Bu etkileyici ekibi daha işlerlikli kılmak için Nobre’nin yanına yardımcı golcüler sokmak lazım. Böyle bir kadro yapısı içinde bu adamlar kimler olacaktır. Onların boşalttıkları yerleri dolduracak savunma kanadı performansları izleyebilir miyiz? Bunlar hep soru işareti.
Beşiktaş yepyeni bir hocayla sezona yeni başlar ve yeni bir şeyler dener gibi. Oysa rakiplerin hepsi işlerini tamamlamış ve geliştirme safhasında ilerliyor. Zor bir ikinci yarı olacak.