Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Futbol Federasyonu, Fatih Terim ayrıldıktan sonra kamuoyuna verdiği ‘marka’ sözünü dolduran bir iş yaptı. Milli Takım denilince akla gelen bir numaralı isim takımın başına geçti. Sözlerini tam olarak tuttukları için federasyona teşekkür etmek gerekir. Buraya kadar her şey yerli yerinde.
Ama şunu da göz önünde tutmalıyız. Federasyon Milli Takım Teknik Direktörlüğü’nün tam mesai gerektiren bir iş olduğunu düşünüyor. Hiddink böyle davranacak mı? Ayın kaç günü Türkiye’de olacak.
Önümüzdeki altı aylık periyotta ligi ve dışarıdaki Türkleri nasıl izleyecek? Sorgulamamız gereken bir başka konu da yukarıdaki soruları tamamlıyor. Hiddink’in bundan önce görev yaptığı. Kore, Avustralya ve Rusya’nın sporcu havuzuna benzemeyen bir futbolcu grubumuz var. Bundan önce çalıştığı ülkeler atlet uluslara sahip.
Biz ise kazandığımız başarılara başka etkenlerle, mesela maneviyatla ulaştık. Buradaki eksikliği Hiddink’in yardımcıları giderebilecekler mi? Hiddink büyük isim, belki de en büyük isim. Bize ne kadar uyacağını zaman gösterecek.