Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Volkan’dan, Güiza’ya kadar herkeste suç bulunabilir. Ama hepimiz biliyoruz ki, dünkü sonuç bu kadroyu böyle dengesiz kuranların eseridir

Arsenal’in en tartışmalı adamı Almunia. Wenger değil de başka bir hoca olsa aynı Enke’nin, Fenerbahçe’den gönderilmesi, gibi hızla geldiği gibi İspanya’ya dönerdi. Önündeki ideal 4’lünün 3’ü sakat. Toure, Gallas, Sagna yok. Yani çok tartışmalı bir savunma var. Zaten ilk yarı istatistikleri de bu durumu doğruluyor. Fenerbahçe 5’i isabetli 8 şut çekmiş. Şutla tamamlanmayanları da sayarsak 7 net pozisyon var. Ama bir gol o da Silvestre’den. Öte yandan 4 pozisyondan 3 gol çıkarıyor Arsenal.
Bu gollerden ikincisi önemli. Hayır, Maldonado ve Selçuk’un arasından çok rahat derin pası veren Denilson’un boşta oluşundan, Walcott’un iki savunmacını arasından rahatça çıkışından değil. 18 yaşındaki genç İngiliz’in sıyrılışı ve dengesini kaybetmeden o olağandışı vuruşu yapmasından. Wenger 16 yaşında onu 12 milyon pound’a almıştı ve iki yıldır da doğru düzgün oynatmıyordu. ‘Şimdi ligin en güçlü oyuncularından birine sahibiz’ diyor. ‘Kilo aldırmadan üst tarafını çalıştırıp güçlendirdik artık. Zaten güçlüydü şimdi çok daha dengeli ve güçlü. Ligi domine eden oyunculardan bir artık’ .
O golü bir daha izleyin şimdi. Gerçekten, klişe tam oturuyor: Çalışılmış bir gol. 2 senedir.
Öte yandan tribünlerin en çok sevdiği, değer verdiği, benim arzusunu hep övdüğüm, yırtınan Güiza’nın sadece Almunia’yla karşı karşıya kaldığı pozisyonlar bile maçı kurtarabilirdi. Ama aynı dengeden bahsetmek güç. Takımın dengesizliği Güiza’nın da dengesini bozmuş. Geriye koşup gelmelerle alınan alkışlara tamam. Peki ya gücü ekonomik ve kontrollü kullanmak. Karşı karşıyada nefessiz kalıyordu sanki. Bu vuruşlar başka nasıl açıklanır.
Aragones’in zorunlu Maldonado tercihine bir şey demek mümkün değil. Onu Gökhan’ın arkasına sigorta olarak ataması da işe yaradı. Gökhan çok kolay çıktı ve Uğur’un da katılımıyla önde 5’li etkin bir ekip oluşturdular. Arsenal’in savunma zaaflarından yaralandılar. Buna itiraz edilemez. Bu kadar pozisyon kendiliğinden olmaz. Ama ya bu kadar kolay verilen şanslar? Kadro dengesizliğinin doğal sonucu bu. Üst seviyede bir ileri üçlü, arkası boş. Bu her yeri bozuyor.
Dün utandıran değil, ama üzen bir skorla biten 15 maçlık yenilgisizlik serisi için tabii ki Volkan’dan, Güiza’ya kadar herkeste suç bulunabilir. Ama hepimiz biliyoruz ki, dünkü sonuç bu kadroyu böyle dengesiz kuranların eseridir.