Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Seyrettiğim en takım oyuncusu Sercan’dı... Böyle oynamayı tercih ederse büyük oyuncu, büyük bir uluslararası oyuncu olabileceğine Sercan’ın nihayet ikna olması ne güzel...
Sadece 3. gol öncesi topu kontrol edişi, dönüşü ve Hamit’i görüşünden bahsetmiyorum. Sürekli hareketli oluşundan, sürekli daha top kendisine gelmeden en uygun pas seçeneğini hesaplayabilmesinden bahsim.
Sercan’ın bunca zaman sonunda takım oyuncusu olmaya kim ikna etti bilmiyorum, ama bu kutlu olayın Terim’in takımında gerçekleştiğini biliyorum. Bu her şeyden fazla ümit veriyor.
Dün maçın başından sonuna kadar çok iyi yardımlaşan ve pasa inanan bir takım gördük. Ve Sercan da bu gösterinin bayrağıydı... Eğer buysa kalan 4 maçın favorisi biziz. Dünya Kupası dün sabah olduğu kadar imkansız gelmiyor bana.
İlk yarıda da ikincide de hücum 4’lümüzün üç büyüklerin peşinden koştuğu sistemi iyi uyguladığını söylemek lazım.
Hareketli, arkadaki 2’liyle ve özellikle sağ kanattaki Hamit - Gökhan Gönül ekibiyle fevkalade bütünleşmiş bir oyun vardı. Oldukça hızlı top çevirip, sürekli ceza sahasında arkadan oyuncu sokmayı bildik. Gökhan’la, Hamit’in takımın motoru olduğunu söylememiz lazım. Nuri görünmez ama etkili bir ‘çapa’ydı. Ayağında az top tuttu, hiç beklemeden oyuna soktu. Defansif olarak belki eksi ama Ayhan ve Ceyhun’la kurduğu ortaklıklar işe yaradı.
Sağ kanat bu kadar önde tutulduğu için aslında fiilen Hakan - Servet - Gökhan üçlüsüyle oynadık diyebiliriz. Her topu Gökhan’ın karşılaması bir seçim mi şans mı bilmiyorum. Ama böyle olunca tüm hataları da o yaptı.
Ve diğerleri:
Tuncay biraz kilo almış gibi fakat o hep Tuncay. Bir hazırlık maçında topu böyle kovalayıp gol çıkaran az adam vardır.
Nihat’ı bekliyoruz. Belli ki o da bekliyor ve bu bir baskı yaratıyor. Her şeyden önce rahatlamalı sanki...
Arda başrole çıkmadan, en iyi yardımcı oyuncuyu oynamayı da öğrenmiş. Çok akıllı. İnsan gittikçe daha akıllı olur mu? Zeka genişletiyor sanki.
Bu takımın üzerine bir gelecek kurulur. Dünya Kupası için umutlu olmakta bir sakınca yok. Ama insan kaybedilen puanlara da yanmıyor değil.