Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Bunun bir dostluk maçı olması nedeniyle futbol üzerine yapacağımız yorumlar asla yerine oturmayacak, maçın oynandığı yer kadar yersiz olacaktır. Şu şöyleydi, bu böyle olsa daha iyi olurdu demenin de pek faydası olmayacak. Çünkü yeri ve iklimi bakımından bu oyun hazırlık maçı statüsüne bile girmiyor. Öte yandan kadronun da pek ideale yakın olduğunu söyleyemeyiz.
O yüzden daha önemli konularla başlayalım.
Mesela formadan. Elinize aldığınızda durduğundan çok daha yakışıklıymış bu Turkuaz forma. Sahadaki oyucuların üzerinde duruşu hoş. Renk adımızla alınıyorsa, bundan faydalanmak farklılaşmak gerekir demiştik. Olmuş. Daha iyisi olmaz mı, olur tabii...
Mutlaka bu konuda yangın çıkarmak isteyenler olacaktır. Bunun üzerinden vatanseverlik dersi vermeye çalışanlar. Onlara böyle şekle ait olan tartışmalara değil, öze yönelmelerini tavsiye ederim. Misal dün Milli Takım’ın 11’inde Almanya Güney Ligi’nden bir gurbetçimiz, Ceyhun vardı. Avrupa’nın en kalabalık genç nüfusundan stoper çıkarmakta zorlanan bizlerin asıl konusu bu olmalı. Bir hesapla, Almanya 3., bir hesapla 4. liginden bir oyuncunun Milli Takıma değer bulunması hem de az sırıtması üzerine konuşmalı. Türkiye 3. Ligi’nden en son ne zaman bir oyuncu Milli Takım’da oynadı? Alın size alt yapı ve oyuncu kalitesi seviyesi örneği...
Alın size aynı şekilde düşünülmesi gereken bir konu daha: Bir statta duyulmuş en iyi İstiklal Marşı yorumunun birçok sesli koro tarafından Belarus’ta seslendirilmiş olması kulaklarımıza bayram ettiren, ama yüreğimizi yaralayan bir durum oldu. Ülkenin tüm statlarında korkunç yorumlarla çalınan İstiklal Marşı’nın bu yorumunun bir kayıdının alınıp bizim statlarımızda çalınmasını tavsiye ediyorum. Utanmazsak tabii!
Ve son olarak, 36 saat aralıksız kar yağan memlekette alın size yemyeşil saha. Demek Ankara’nın iklimi kötü ondan saha kötü öyle mi?
İlla bir oyun yorumu gerekiyorsa beklendiği gibi bir değişiklik yoktu diyebiliriz. Sorun iki yönlü oynayamamaktı. Sorun kalabalık hücumlarda savunmayı tamamen unutmak ve kopmaktı. Sorun yüklendiğimizde rakibi açacak hamle çeşitliğinin olmayışıydı. Hepsi aynen duruyor. Umarız bu sorunlar Mayıs kampında çözülür. 

Haberin Devamı

Turkuaz renkli formayı beğendiniz mi? ANKETE KATIL, FİKRİNİ SÖYLE...