Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

76. dakikada bir korner. Beşiktaş sağdan kullanıyor. Ön direkte iki Beşiktaşlı, Gökhan Zan ve Bobo yarım metre arayla topa zıplıyorlar rahat ve markajsız olarak. Gökhan vuruyor. Az farkla üstten aut.
Bu bir duran top. Ama yerleşik oyunda da Büyükşehir Belediye o kadar organizasyonsuz ki savunmaya kapanmalarına rağmen alan ya da adam savunması her ne yapıyorlarsa Beşiktaş’a hep açık veriyorlar.
1-1’in ardından tamamen savunmaya kapanmış durumda Belediye. İbrahim Akın’dan sonra Adriano’nun da yorulmasıyla kontr da yapamıyorlar.
Beşiktaş ise ikili, üçlü Bobo’nun da oyuna girmesiyle çok adamla istedikleri gibi pozisyona giriyorlar. 2 kez filelerle buluşan topları ise faul gerekçesiyle sayılmıyor. İlkinde faul değilse bile hakemin yanılması anlaşılabilir, ama ikincisinde eğer faul değilse bu pek anlaşılır değil. Pozisyon çok kritik, çalmak için faulden emin olmak lazım. Ben birkaç kez seyrettim ama emin olamadım. Tabii hakemin açısından da görmedim.
Belediye’yi ayakta tutan ise Efe’nin çabası sadece. Geçen yılın en formda isimlerinden Erman’ın bile - sonradan oyuna girmesine rağmen - pek hali olmadığını söyleyebiliriz.

Haberin Devamı

Nefes aldırdılar
Belediye geçen yılki pekiyi oyunlarıyla varlıklarını anlamlılaştırmıştı. Ancak bu seneki halleri artık amatör sporlara eğilmeleri gerektiğini söylüyor.
Belediye bu kadar kötüyken Beşiktaş neden maçı alamadı diye sormak gerekiyor tabii. Çok geride bir savunmadan. Gökhan’ın oyuna girmesi sonrası savunmadaki 4 oyuncudan 3’ünün ‘tedirginler’ sınıfında oluşundan. İbrahim Üzülmez, Serdar Kurtuluş ve Gökhan Zan, Beşiktaş yüklenmeye çalışırken o kadar geride kaldılar ki. Beşiktaş’ın hücum denemeleri hiç sürekli olamadı. İkinci topları alamadılar. Özellikle ikinci yarıda rahat pozisyon bulmalarına rağmen baskı kuramadılar ve Belediye ne kadar niyeti olmasa da nispeten nefes alma ve ayakta duracak kadar savunmada organize olma şansı buldu.
Biraz daha önde ve oyuna katılan bir savunmayla Beşiktaş çok rahat kazanabilirdi. Savunma hattının oyuna giremeyişiyle olmayacak bir puan kaybı yaşadılar.