Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Kayserispor’un buralara kadar gelmesinde Mehmet Topuz’un payı çok büyük. Ancak bundan daha ileri gidememesinin ilk sebebi de o olabilir. Yeteneklerine ve çalışkanlığına hayran olduğum bu genç adam sonsuz inisiyatif kullanmanın da ötesinde bir tavır sergiliyor. Her şeyi tek başına yapmak, maçı kazanmak kaleye geçip golü kurtarmak, Kayseri’nin kanalizasyon sorununu da halletmek istiyor sanki. Bu yeteneğin biraz soğukkanlılık nakline ihtiyacı var. Süpermen olmadığını anlaması lazım. Daha büyük olmak her şeyi tek başına yapmaktan geçmiyor zira. Eğer yardımlaşmayı, etrafına biraz bakabilmeyi, takımda başka serbest vuruş atabilecek adamların da (misal Toledo) olduğunu düşünebilmeyi becerebilse, Galatasaray’ın fazlasıyla durgun olduğu ilk yarıda takımına avantaj sağlayabilirdi.
Mehmet Topuz’un bir numara büyüğü ise Hasan Şaş. O tabii ki daha görmüş geçirmişi Topuz’un. İkinci yarıda Galatasaray oyun merkezini biraz daha öne taşımayı başarınca Hasan Şaş’ın, kısa deparlar, çalımlar ve gol yollarını dolduran diğer işleri ne kadar şık yapabildiğini görme şansı bulduk. Hasan Şaş eğer takım geriye yaklaştığında, riskli adam geçme çabaları yerine topu koşturmaya yönlense şampiyonun en önemli silahı olacak, hatta Lincoln’ü kesecek. Yoksa dün ilk yarıda olduğu gibi kendi takımına zarar verecek.

Haberin Devamı

Emre’ye benziyor
Bu iki oyuncunun anlattıkları önemli. Çünkü kendi takımlarını, tercihleriyle başka takımlar haline dönüştürebilirler. Bir başka önemli oyuncu da oyuna girer girmez golünü atan Kewell. Avustralyalı biraz Fenerbahçe’nin Emre transferine benziyor. Onun da sorunu kötü oynamak değil. Oynadığı her zaman vasatın üstüne çıkıyor. Sorun ne kadar oynayacağı. Yani sorun performansı değil, varlığıyla yokluğu. O olacaksa, Arda’la birlikte Galatasaray başka bir takım olur.
Tabii dünkü maça bence Topuz kadar belki daha önemli bir adam olan Ragıp’ın yokluğunu değerlendirerek bakmak lazım. Kayseri’nin defansif sigortası da o. Hücum arkası da. Onun yokluğunda Kayseri şimdilik yerine koyamıyor (belki zamanla Abdullah).
Ve hocaların tercihleri. Tolunay Kafkas takımını geçen sene olduğu gibi bir büyük gibi oynatmaya çalışıyor. Bu güzel ama sonuç almak zor. Skibbe’ye gelince. Salı günü detaylı olarak ele alırız. Ama elindeki iyi kadroya rağmen bende bir Rainhard Saftig izlenimi bırakıyor.