Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Takımın başında hâlâ Skibbe olsaydı Galatasaray’ın deplasmanda istediği sonucu alabileceğini kolaylıkla iddia edebilirdim. Alman hoca, bundan önceki üç deplasmanda şüpheye yer bırakmayacak şekilde doğru oyunlarla sahaya sürmüştü takımını. Bu seviyede üç deplasmandan gol yemeden dönmüş olması Galatasaray ve Bülent Korkmaz için şükredilecek bir durum.
Skibbe bu maçlarda ekstra bir icat ortaya koymadı. Sadece topla oynamayı bilen, rakibi kendi sahasında tutmaya zorlayacak yetenekleri iyi organize etti. Galatasaray’ın bu maçlardaki avantajı, rakiplerinin hemen tamamının kontrollü oyunu benimsemiş olmasıydı. Orta sahada erken baskı yapmadılar. Galatasaray da hücuma rahat çıktı ve her seferinde istediğini aldı.
Hamburg da böyle bir takım. Hatta şu ana kadar Galatasaray’ın karşılaştığı rakipler arasında pres gücü en düşük olanı. Dolayısıyla Bülent Korkmaz lig maçlarının tersine oyuncularını pres görevleriyle fazla yormadan Skibbe gibi serbest bırakırsa Galatasaray sadece avantajlı bir skorla değil, Hamburg’dan turu alarak dönebilir.
Hiç kuşku yok ki savunmadaki stoper eksikliği bir dezavantajdır. Çünkü rakibin golcüleri sağlam isimler. Ama yine de rakibin oralara gelmesini bile engellemek mümkün. Skibbe’nin yolundan gidilirse tur Galatasaray’a çok yakın.