Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray orta sahası Benfica’ya ne yaptıysa, Fenerbahçe orta sahası da dün Galatasaray’a onu yaptı.
Tartışmasız maçın yıldızı Selçuk, arkasında defansın önünü toparlayacak Josico’yu bulunca, oyunun iki yönüne de katkı yapmayı başardı. Fenerbahçe açısından kötü giden işleri düzelten o oldu. Çok önemli bir sakatlıktan çıkıp böylesine bir maçta sahaya çıkan Deivid’in de Fenerbahçe orta sahasının, rakibin presi karşısında soğukkanlı kalabilmesinde rolü büyüktü. Maçın son dakikalarında golü bulacak kadar diri kalabilmesi ise hayret verici bir hâl...
Fenerbahçe için çoğunlukla favori görülmediği bir oyunda yine tarihi bir skorla kazanmasından da öte önemli olan, maçın ilk dakikasında geri düştükten sonra bunu yapabilmesiydi. İlk yarı için Galatasaray kötü oynadı demek mümkün değil. Benfica maçından çok da farklı olmayan bir orta alan-savunma bütünlüğü ve hücum iştahı vardı. Fenerbahçe’nin bununla başa çıkabilmesi sezon başından bu yana en iyi orta alan kurgusunu Alex’siz ve Emre’siz sağlayabilmesi ev sahibinin aslında neler yapabileceğini gösteriyor. Bu farklı galibiyeti Skibbe’nin hatalarına bağlayanlar olacaktır. Buna en nazik tabirle kolaycılık demek gerekir.
İkinci yarıda Güiza ve Semih sahada yokken, Alex zaten sahada yokken bulunan dört net gol pozisyonu ve iki gol, Galatasaray’ın eksiklerinden değil (belki yorgunluğundan), Fenerbahçe’nin başarılı kurgusundandı.
Dün görüldü ki, Fenerbahçe’nin orta saha-savunma bütünlüğünü sağlamak için Mehmet Aurelio şart değil. Sadece vasat üstü bir oyuncu ile bu işi yapmak da mümkün... Sadece Galatasaray maçlarında ıslıklanmayan Selçuk’a bu derbi kıyağını seyirci eğer diğer maçlarda da yaparsa ortak fayda sağlamak mümkün olacak.
Fenerbahçe dün Galatasaray kadar kompakt bir takım olarak sahaya çıktı ve pozisyonları değerlendirerek maçı kazanmayı bildi. Galatasaray için ise yıkıcı olan, ilk dakikada öne geçip oradan farklı mağlubiyete gelmekti. Dediğim gibi; bunun Skibbe’nin tercihleriyle bir alakası yok. Denk oyun, Kadıköy büyüsüyle birleşince ev sahibi kazandı.