Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Sadece bu topraklarda değil, dünya yüzünde rastlayabileceğiniz en garanti golcülerden biri Makukula. Anormal bir yüzdeyle (1/3) isabet buluyor ve yine akılalmaz bir yüzdeyle (1/2) skor yapıyor.
Dün Trabzonspor’un rahat ve baskılı başladığı maç sonuçta bir felakete dönüştüyse, buna sebep, Trabzonspor’un çok isteyip alamadığı Portekizli’yle, ilk yarıda 2 net pozisyonu ezen Teofilo’nun performans farkındandır. Hiç uzatmadan bunu söylemek mümkün. Dün sahada bir yıldır hemen hemen çıktığı tüm maçlarda olduğu gibi bir Makukula şovu vardı...
Bordo-mavililer iki haftadır tam bir 4-2-4’le oynuyor. Geçen hafta Sivas’ın sol bekini erken kaybedip Murat Sözgelmez’i sola çekmesi Yattara’yı maçın kahramanı yapmıştı. Yattara bu kez yine maça çok hızlı ve etkili başladı ama Teofilo işi koparamayınca Manisa ayakta kaldı.
Hikmet Karaman muhtemelen göreve geldiği günden bu yana Şenol Güneş yine bu 4 hücumcuyla sahaya çıksın diye dua etmiştir. Çünkü tüm planını bunun üzerine kurmuştu. Isaac ve Simpson’ı 4-2-4’ün doğal boşluklarına yani orta sahanın iki kanadına ekstra adam olarak koyarak, Trabzonspor’un iki kanadının hücum bek bağlantılarını koparmayı amaçlamıştı.
Bu plan Manisa’yı baskılı ve sürekli akın yapan bir takım yapmadı ama Trabzsonspor’un işleyişini 25. dakikadan sonra koparttı. Bu oyunda yine maçın başındaki bocalama dışında çok iyi mücadele eden Mehmet Güven-Murat Erdoğan ikilisinin de payı büyük. Bu dörtlü mücadeleden kopmayıp oyunu iki yönlü oynamayı başarınca Umut - Jaja - Yattara üçlüsü arkadan sürekli destek alamadı ve tempoları bozuldu.
Bu işin sahadaki tarafı. Bir de beyinlerdeki hal var. Kabul edelim ki Trabzonspor evinde lig sonuncusuyla değil düşmüş bir takımla oynuyor ruh halinde maça çıkmıştı.
Manisaspor ise düşmeme maçına çıkar gibi...
Konuk ekibin ligin iyi ve pahalı kadrolarından birine sahip olduğu Hakan Kutlu döneminde unutulmuş belli ki. En büyük ama hemen herkesin içine düştüğü anlaşılabilir hata buydu.
Bu maçla birlikte;
1- Bu oyun planının sürekli uygulanabilir olmadığı,
2- Manisaspor’la bu zamana kadar oynayan takımların çok şanslı olduğu ortaya çıktı.
Ama Trabzonspor’un ligin favorilerinin başında geldiği gerçeği yalanlanmadı.
Bu takım hâlâ şampiyonluğun en güçlü adaylarının başında.