Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Penaltılarla eleniş Galatasaray için çok yıkıcı sonuçlar doğurmayacak bir skor. Ancak sakatlıklar gittikçe büyük bir belaya dönüşüyor

Maçın skorunu Petkoviç’in ellerinin belirlenmiş olması, Sivas hücum hattının standardının çok altında bir vuruş kalitesinde kalmasından. Çok hızlı başladıkları maçta özellikle ilk yarı sonunda Musa ve Kamanan’la neredeyse boş kaleye kaçırdıkları gollerle oyunu koparabilirlerdi.
Dün herhalde Petkoviç’i kahraman yapmak istediler.
Bir başka gariplik ise dün oyun sıkıştıkça Bülent Uygun’un oyuna santrfor ve forvet sokması, ancak her değişiklikle Sivas’ın hücum etkinliğinin azalması oldu. İyi bir ‘Çok forvet çok hücum demek değildir’ dersi oldu.
Konuk ekibe gelince. Sabri ve Servet’in de listeye girmesiyle dün itibarıyla Skibbe’nin ekibindeki sakat oyuncu sayısı sağlıklı olanları geçti. Bu takımın iki yıldır kullandığı antrenman sisteminde, beslenmesinde vs. bir hata olmalı. Bu kadar çok ve çoğunluğu darbeye bağlı olmayan sakatlığın başka bir açıklaması yok. Böyle bir durumda önce Kalli sonra Skibbe’nin kurduğu kadroları ya da yaptığı değişiklikleri tartışmak abes oluyor. Zira yavaş yavaş değiştirecek oyuncu kalmıyor...
Bu yoksunluk içerisinde belki bir tek Nonda’nın önde Ümit’in forvet arkası gibi oynamasını tercih edebilirdi. Bilica’nın yokluğunda ileride top tutmak ve rakibi hataya sürüklemek için bu daha iyi bir yöntem olabilirdi. Tabii belki de. Ancak asıl önemli olan, çok güzel bir gol atan Arda’nın ondan sonraki dakikalarda oyunun liderliğini almak konusunda hiçbir çabasının olmayışı. Arda ikinci kaptanlık gibi bu görevi de istemiyor sanırım.
Bu üçlü seride Emre-Mehmet Yıldız itişmesinden bu kadar geç bir kırmızı çıkışı da üzülünecek değil sevinilecek bir durum. Başından bu yana kuralları zorlayan ikiliden Mehmet Yıldız’ın gördüğü bu kart belki de kendisine gelmesi konusunda bir ders olacak. Ancak asıl önemlisi Bülent Uygun’a başka bir şey denemesi için fırsat verecek. Yıldız takımın en önemli oyuncularından olsa da Bülent Uygun’un elinde seçenek var. Daha iyisini bile yapabilir.
Rakibe gelince. Penaltılarla eleniş Galatasaray için çok yıkıcı sonuçlar doğurmayacak bir skor. Ancak sakatlılar gittikçe büyük bir belaya dönüşüyor. Bu durumdan çıkış için ustalığa ihtiyaç var.