Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maçın kilit noktası (muhtemelen ikisi de sahada olacak) Emre Aşık ve Meira’nın performansları. Emre Aşık büyük olasılıkla daha hareketli olan Chamakh’la eşleşecektir. Oyun içinde kaybolan ve bir anda gol bölgesinde ortaya çıkmayı iyi bilen Cavenaghi’yi, Meira’nın nasıl tutacağı ise oyunun kaderini belirleyecek.
Meira beklenen oyununu şu ana kadar gösteremedi. Bülent Korkmaz’ın tüm oyuncuları sağlıklı olarak eline geldiğinde onu kesmesi bile beklenebilir. Belki de ön libero olarak kullanabilir. Korkmaz’ın defansif bilgisiyle başta Sabri ve Hakan olmak üzere savunmadaki Türk oyuncularda kesin bir yükseliş olacağını düşünüyorum. İşin kilit noktası Meira’nın dalıp gitmelerinin önüne geçmek, müdahale ve markaj zamanlamasında bir iyileşme sağlayabilmek.
Gourcuff’un olmayışı kesin bir şans. Konratak kalite ve sıklığında bir düşüş olacaktır. Skibbe’nin oyun anlayışıyla içerde asla iki yönlü ve dengeli bir oyun kurulamadı. Bu devam etse Bordeaux’yu kesin favori olarak gösterebilirdik. Ancak bu maçlardaki tecrübesi ve Türk oyuncularda artması muhtemel performans Galatasaray’ın şansı. Korkmaz daha dengeli bir oyun kurabilirse sadece Arda, Lincoln ve Baros’la tur gelebilir.