Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Rijkaard ve ekibinin temel olarak orta saha problemini halletmeleri gerekecek. Dün ilk ciddi hazırlık maçlarında, orta saha oyunun iki yönünde de eksik kaldı. Hücum yönünde Emre Çolak dışında rakip eksilten pas denemesi yapan yoktu. Bu genç oyuncu için bir övünç kaynağı, Galatasaray için de bir genç kazanmanın gururu demek olsa da takımın genel performansı açısından bir soru işareti.
Orta sahada kurmaya çalıştıkları üçgenler rakibin dar alan savunmasında eridi. İlk yarıda tecrübesiz bir takım sahada olsa da, misal kaptanlık bandını ve 10 numarayı bileğinin hakkıyla alan Arda’dan lokomotif oyuncu olması beklenirdi. Oysa o en durgun orta saha elemanıydı.
Kuşkusuz bir hazırlık maçından bahsediyoruz. Derin ve kesin yargılar çıkarmak mümkün değil, birçok oyuncu halen kullanılamıyor vs. Ama yine de bu durum teknik heyet için ipucu anlamında geliyor olmalı. Henüz uyum sürecinde olunduğunun bariz göstergelerinden biri duran toplarda verilen pozisyonlardı. Gol de böyle geldi.
Anlaşıldığı kadarıyla Rijkaard korner ve duran yan toplarda alan savunması uygulatmak istiyor. Bunu sadece Türk oyunculara deÄŸil hangi takım olursa olsun uygulatmak zaman alıyor. Hollandalı bu konuda ısrarcı olursa bir süre sorun yaÅŸanması muhtemeldir.Â
Rijkaard çok şeyi değiştirmek ister gibi. Ancak bahsettiğim orta saha problemi de oldukça boyutlu. Bu hız seviyesinde bile fazla pas hatalı e alanı kaplama yönünde sıkıntı var. Rijkaard ise hem oyun süratini artırmak hem de pas yüzdesini ve alan paylaşımını iyileştirmek zorunda.
Hollandalı imzayı attığında da söylemeye çalıştığım gibi, fazlasıyla zamana, inanca, çalışmaya ve kafaları değiştirmeye ihtiyaç var. Hepsi için de sabıra.