Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Maç başlar başlamaz gelen bir penaltı... Kabul edelim ki oldukça da tartışmalı bir karar... Bu tip bir erken gol deplasman takımını etkileyebilir. Hiç itirazım yok.
Ancak takımın adı Galatasaray’sa biraz olsun olumlu da etkilemeli. Bir hırs, bir isyan oluşmalı. Sarı-kırmızılılarda eğer Arda yoksa böyle bir başkaldırı, isyan olmuyor bir türlü. Geçen yılın başında var olan oyun iştahını geçtim. Eğer bu doğal isyan da olmuyorsa hocayı geçip bu takımı sorgulamanın vakti gelmiştir.
Karabük’ün her çıkışında, Rijkaard’ın 6 orta saha oyuncusuyla kurduğu takımının orta sahasını sanki yoklarmış rahatlığıyla geçmesinin üzerinde bu açıdan durmak lazım. Dün ilk pozisyonunu 60. dakikada bulan ve 2 golün dışında rakibine 4 net pozisyon veren Galatasaray’ın karşısında çok iyi organize olmuş bir takım yoktu. Mükemmel bir performans gösteren Cernat’ın oyun görüşü zenginliği üzerine kurulu bir ekip Karabük. Son derece güçlü olmasına rağmen üzerine yapılan övgüleri biraz abartılı bulduğum Emenike’yle rakip savunmaların üzerinde psikolojik bir baskı yarattıkları da açık. Ama kabul edelim ki, organizasyon açısından henüz ham bir takım Karabük. Müthiş güç ve çabayla Bank Asya standardının üzerine çıkmaya çalışıyorlar, ama yolları var. Zaten eğer biraz daha organize olabilseler Galatasaray tarihinin en farklı yenilgilerinden biriyle yüzleşebilirdi.
Bu şartlarda 6 vasatüstü oyuncudan kurulu Galatasaray orta sahasının bu kadar verimsiz ve defansif anlamda bu kadar yumuşak olması anlaşılır iş değil. Herkes gereksiz bir rakip takibinde ve alan oyunu tamamen unutulmuş. Kimse de, ‘durun ne yapıyorsunuz?’ demiyor.
Topu oyuna kötü sokması sebebiyle Rijkaard’la ters düşüp dışarıda kalan Servet orada dururken, yapılan tek iş Harry Kewell’a top şişirmek.
Sabri oyuna girip doğal hırsını takıma biraz olsun enjekte edene kadar Galatasaray o kadar düştü ki Karabüklüler bile bir hazırlık maçında oldukları izlenimine kapılıp oyundan düşmeye başladı. Yani bırakın rakibi zorlamayı, uyuttular.
Galatasaray dün son dakikalarda beraberliği de kurtarabilirdi belki. Ancak oyun açısından Rijkaard döneminin dibine vurduklarını söylemek yanlış olmaz. Durum hiç iyi değil.