Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Belli ki hazırlık maçlarının oynanmasının sebebi, hele de büyük turnuvalara böyle uzak bir dönemdeyse, maçtan çok kamplar. Hoca oyuncuları tanısın, herkes birbirine ısınsın vs...Â
O yüzden, hem de Fatih Terim tam da ‘Aragones’i eleştirmek benim haddim değil’ yani ‘beni eleştirmek de sizin haddiniz değil’ demişken dikkat çeken oyunculara bakalım sadece.
Servet’in Servetleşmesindeki macerayı Gökhan Zan da mı yaşasa acaba? Büyük takımdan yollanma, hataları bir gözden geçirme, kendine gelme ve dünya çapında bir adama dönüşme! Bülent Uygun ne der!
Selçuk İnan artık büyük takım topçusu olmanın da ötesinde büyük takımı taşıması gereken adam. Bunu kaldırabileceğine dair sinyalleri görmemiz için yılda 6 maç oynayan adam olmaktan çıkıp Trabzonspor’da ve milli takımda büyümesi şart. Bunun sinyallerini henüz göremedik.

Haberin Devamı

Kendinden kaybediyor
Tuncay burada böyleyse yurtdışında, hem de Anglo-Sakson eğitiminden sonra kim bilir ne olur diye düşünmüştük. Ters işledi sistem. Çılgın isyankârdan, pozisyon oyuncusuna dönüştü. İngilizlere öğretmesi gereken derste bir öğrenci oldu. Kendinden kaybediyor!
Gökhan Gönül sakatlık sonrası çekingenlikten mi, yoksa muhteşem bir sezon sonrası ‘artık ben oldum’ demekten mi bilinmez durgun, deliciliğini kaybetmiş gibi. Geçen yıl ‘Fenerbahçe’deki asıl Roberto Carlos Gökhan’ deme noktasına gelmiştik ama Gökhan geçen seneki Carlos gibiydi dün. Örnek almak için yanlış performans!
Mehmet Aurelio. Türk bakkaldan alışveriş yapmadığı zamanlarda bile milli takımın en çok şey vereni. Başka bir adam. Başka bir ders.
Semih ve Ayhan... Aurelio gibi bu oyunu seviyorlar, heyecanları bitmiyor belli ki! Maçı seyrettiren onlardı!
İbrahim Kaş... Adam gibi bir spor politikamız olsaydı, şu anda 800 ya da 1500’de Pekin’de madalya mücadelesinde olurdu. Sporcu... La liga sınavına girdiğine göre mücadeleci de!
Nuri, hala en önemli yıldız adayımız. En genç olmasına rağmen futbol zekâsı en gelişmiş olan o. Allah vergisini kullanabilecek mi?
Gökhan Ünal biraz rahatlamalı. Halil’in çabasını görünce diyebileceğimiz tek şey: ‘Demek ki şahane bir profesyonelmiş’
Kocaeli taraftarı... Uzun süredir hem de bir dostluk maçında tribünleri dolduran ilk Türkler onlar oldular! Hoşgeldiler!