Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Aragones’in tüm zorlamalarına rağmen Fenerbahçeli oyuncular isyan etti


Eski Fenerbahçe’de olsa, Gökhan Gönül’ü maç tahtasında stoper mevkiine yazdığı an, Aragones’in işi biterdi. Kimsenin anlayamadığı, antrenmanlarda denenmemiş bir entresan fikir... Sağ bekte Ali Bilgin’in, Gökhan’ın yanında da Yasin’in forma giydiğini de hesaba katın. Ancak sahadaki durum İspanyol hocayı başlangıç için kurtardı. İki sebeple; öncelikle tahta üzerinde gayet sağlam duran Beşiktaş orta sahası Fenerbahçe’ye hiç önde basmadı ve rakibin pas yapmasını engelleyecek, dolayısıyla Fenerbahçe savunmasındaki problemleri gösterecek bir durum oluşmadı.
İkinci önemli sebep ise Fenerbahçe’nin iki liderinin topa sürekli sahip olup çok soğukkanlı davranabilmeleriydi. Semih ve Emre bu sezonun en parlak performanslarını hiç paniğe kapılmadan gösterdi ve Fenerbahçe oyunu domine etti. Oyun içinde Gökhan Gönül’ün aslında stoper değil, sarkık hızlı bir libero gibi oynadığı da ortaya çıktı. Selçuk ve Emre sürekli yardıma geliyor, Selçuk parlak bir stoper performansı ortaya koyuyordu.
Beşiktaş’ın teknik adamları ise oyuna hiç dahil olamadı. Maç böyle giderken, Yusuf’un oyuna girmesi de durumu değiştirmemişken, Aragones yine eski Fenerbahçe’de olsa o an görevine son verilecek iki iş yaptı. Önce Emre’yi, sonra da Semih’i oyundan alıp, oyuna hakim olma işini elinin tersiyle itti. Beşiktaş neredeyse istemeden topa sahip olmaya, oyunu domine etmeye ve Fenerbahçe kalesi çevresinde kalabalık olmaya başladı. Aragones bununla da yetinmeyip son dakikalarda Deivid’i de oyundan çıkardı. Artık olan biten, Beşiktaş’ın kör-topal, panik içinde düzensiz baskısı Fenerbahçeli oyuncuların da direnciydi.
Dün sabah Türk futbolseveri uyandığında denklemi şöyle kuruyordu: Sivasspor, Antep’te kazanır ve Beşiktaş’la şampiyonluk yarışı sürer. Doğrusu Fenerbahçe bu denklemin içinde hiç yok gibiydi. Günün sonunda şu oldu: Sivas, Antep’e kaybetti ve daha beklenmedik olan, Aragones’in tüm zorlamalarına rağmen Fenerbahçeli oyuncular isyan etti!