Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Böylesine düşük performanslı sıradan bir maç için fazlasıyla parlak final oldu. Da Silva’nın, Volkan’ın bakışlarıyla bile zor takip edebildiği serbest vuruşu için alkış yetmez. Maç boyunca sürekli şut deneyen Brezilyalı’nın bacaklarında o dakikada böyle bir güç olabilmesi sebebiyle bile kutlamalı... Sergilediği gerçekten inanılmaz bir vuruş kalitesiydi. Futbolun kendine has özelliğiyle vasatın altındaki bu sıkıcı oyun aklımızda belki de sadece bu şahane perdeyle hatırlanacak.
Fenerbahçe dün, dünyanın dört bir yanındaki birçok kulüpte gördüğümüz milli maç sonrası sendromunu en ileri boyutta yaşadı. İlk 30 dakikada Antep’in pasif oyunu bile onları tam bir takım yapmadı. Özellikle Emre-Topuz-Semih hücum nüvesinin akıl almaz uyumsuzluğu sadece bizim için değil, oyuncuların bizzat kendisi için dahi şaşırtıcıydı. Sürekli birbirlerine sitem edişlerinden bunu anlayabilirsiniz.Bu üçlü iyi çalışmayınca zaten varlıkları tartışmalı olan Kazım ve Vederson’dan da yararlanmak mümkün olamazdı.
Belki oyun dengede gitse sarı-lacivertlilerin kendilerine gelme, Daum’un da olaya el koyma çizigisi öne çekilebilirdi. Ancak Fenerbahçe için sonun başlangıcı oynadıkları bu ‘5 benzemez’ oyunun galibiyet için yeterli olabileceği fikrine kapılmaları oldu. Oyunu kontrol etmeye topa sahip olmaya hiç yeltenmediler neredeyse.
Semih ileride attığı gole rağmen Fenerbahçe’deki en kötü performanslarından birini sergiledi. Pivot özelliklerini hiç ama hiç kullanamadı. Topuz ilk yarıdaki 2 şut denemesi dışında oyuna hiç girmedi. Emre de fazlasıyla geride kaldı. Durdular. Topu zorla Antep’e verdiler. Kontratak da yapamadılar.
Antep de duruma isyan eden oyuncu ise Olcan’dı. Biraz şansla maçı çok önce dengeye getirebilirdi. Ancak bu Antep için daha mı iyi, yoksa daha kötü mü olurdu, bunu söylemek zor. Bana kalırsa tam zamanında beraberliği bulup şahane bir finalle 3 puanı aldılar. Daha erken olsa Fenerbahçe’nin kendine gelecek zamanı olacaktı. Bu harika zafere rağmen şunu bilmeliler ki hâlâ lig standardının altındalar. Fenerbahçe’yiyse, tarif edecek bir standart yok maalesef. Akıllar hiç maçta değildi.