Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları

Fatih Terim görevden gitsin diyenlerin de, devam etsin diyenlerin de duyguları karmaşık. Bütün bunların izleri Halil’in Terim’e koşuşunda var

Halil’in attığı gol sonrası Fatih Terim’e koşup ona veda edişi onun gibi bizim de ruh halimizi yansıtıyordu. Biliyorsunuz Halil, Avrupa Futbol Şampiyonası aday kadrosuna çağrılmış, kampın son günlerinde dışarıda kalan oyunculardan biri olmuştu. Tek yumurta ikizi Hamit’ten ve Avrupa’nın en büyük futbol sahnesinden gözyaşlarıyla ayrılmıştı.
O gün, Schalkeli oyuncunun Fatih Terim hakkındaki hisleri üzerine çok konuştuk, çok konuşuldu. Milli Takım kariyeri boyunca asla Fatih Terim’in has adamlarından da olamadı. Ancak gol sonrası vedasının sahte ya da yapmacık olduğunu kimse söyleyemez. Gönülden bir vedaydı. Türk futbolseverinin Fatih Terim hakkındaki hislerinin de tıpkı Halil’inki gibi karmaşık olduğunu düşünüyorum.
Görevi devraldığından bu yana Milli Takımın futbolunda bir gelişme yok, belki de bir gerilemeden de bahsedebiliriz. Ama Avrupa Şampiyonası finalinin ucundan dönmüşlükte var. Kavgalar da var, büyük sevinçler de...
Fatih Terim görevden gitsin diyenlerin de, devam etsin diyenlerin de duyguları karmaşık. Bütün bunların izleri Halil’in Terim’e koşuşunda var.
Sportif bir manası bulunmayan maç Erivan’da olduğu gibi tansiyonu düşük, pardon tansiyonu düşürülmüş tribünler önünde başlayıp bitti. Zaten “kazasız belasız başlayıp bitsin” diye dizayn edilmişti.
Takımın hırsı olabildiğince yerindeydi ancak bu bile Terim döneminin vasatının aşılmasına yetmedi. Bu maç üzerine sportif anlamda fazla bir şey söylemeye gerek yok. Artık yepyeni bir takım ve yepyeni futbol anlayışı mı üreteceğiz yoksa eldekini mi modifiye edeceğiz bunu düşünmenin vakti.