Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Denizli’nin top rakipteyken 8 stopere dönüşen oyun yapısı sağlam bir duvardı. Hele de Manchester United’ın hücum ve onu temelde destekleyen ekibinin yaşları Anderson’dan Macheda’ya şöyle olunca:
20-18-18-22-21...
Üzerine Tello’nun 96’yı hatırlatan ‘Boliçleme’ golü de gelince duvar iyice sağlamlaştı.
Boliç, Nicky Butt’ı biraz kalın görmüştü. Şilili daha ince çalıştı. Fark bu!
Bu gol Denizli’nin son derece disiplinli duvarını genç Manchester United hücum ekibi için içinden çıkılmaz bir hale getirdi.
İngilizler zaman zaman oyunu geniş ve hızlı oynayıp bu savunma duvarını gevşettiklerinde de Rüştü çıktı meydane... 96’da olduğu gibi. Belki de yıllar sonra ilk kez mucize kaleci gibiydi yeniden. Eskileri çağrıştırıyordu.
Aslında Denizli de öyle... Temelde 5’li savunmasıyla, gömülü, disiplinli oyunuyla Galatasaray’ın başında yarattığı ilk mucizeyi, Monaco maçını hatırlattı. Hatta ötesi, planı aynıydı.
Bu küçük çaplı büyük zaferin hikâyesini böyle anlatabiliriz. Bir de Fink ceza sahası için yapılan tek vuruşta topu direğe nişanlamasa...
Ligde alınan seri galibiyetlerle yerine gelen güven Beşiktaş’a bu zaferi getirdi. Eğer sahne futbolsa bazen sadece güven ve disiplinle herşey oluyor işte.
Biz de bu önemli skora deliler gibi seviniyoruz.
En iyi takımımızla sahaya çıkmış olmamıza rağmen dibine kadar ve sadece savunma yapmak zorunda olsak da...
Zafer zaferdir. Manchester da kimler sahada olursa olsun United.
Tebrikler...
Küçük ama önemli not: İbrahim Üzülmez Türk futbolunun en büyük fenomenlerinden biri. Belki de bu ülkenin, belki de daha ötesi dünyanın en özgün futbol karakterlerinden. Onun özel yapan bir çok halden en önemlisinin altını çizmek lazım.
Normal bir savunmacı rakibini durdurmayı düşünür. İbrahim Üzülmez de bunu düşünüyor kuşkusuz, ama bambaşka bir metotla. Onun temel amacı rakip hücumcunun kendisine faul yapmasını sağlamak. Olmadı bu izlenimi vermek. Bunu müthiş bir yüzdeyle yaparak eşi benzeri olmayan bir oyuncuya dönüşüyor. Bunu Antep’te de yapabiliyor, Old Trafford’da da...
Türkiye’nin bir futbol ekolü yok belki ama, bir bireysel savunma ekolünü geliştirip mükemmelleştirmiş bir oyuncumuz var. İbrahim, dünyada tek!