Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Galatasaray’ın hocasına yatkın, fizik durumuna uygun bir oyun oldu. Ama son dakikalardaki baskı ve pozisyonlar çok baş ağrıtabilirdi 

Galatasaray’ın ilk akınında golü bulması Gaziantep’in güvenini zedeledi. Oyuna Arda ve Volkan’ın tuttuğu Galatasaray sol kanadını Mehmet Yozgatlı’yla iyi kullanmak planıyla başlamışlardı. Galatasaray galibiyete mecburdu, risk alacaktı ve bu alan ev sahibi için bir maden olacaktı.
Tabata’yı da ağır ve önde Galatasaray savunmasının arasına kaçıracaklardı. 10. dakikada gelen gol işi baştan bozdu. İspanya’dan 2 üst düzey antrenman alan Emre Aşık ve Hakan Balta için geriye yaslanıp oynamak mümkün oldu. Savunmada derinlik ve kalabalık sağlayarak fizik dezavantajlarını son dakikalara kadar hissettirmeden oynayabildiler.
Bülent Korkmaz’ın alışkanlıklarına oldukça uygun bu oyun ligin en iyi pas yapan takımı Antep’in beklenen etkinlikte oynamasını engelledi. Galatasaray az açık verdi. Sadece 2 kez açık alanda yakalandılar. Emre ve Baros sarı kart görme pahasına bu iki akını kesti.
Çünkü bu oyunda Tabata’nın çabaları genelde savunmasına yakın oynayan Ayhan - Barış ikilisinin yarattığı dar alanda yitip gitti. Japon asıllı Brezilyalı belki de bu sıkıntıdan 2 kırmızı kartlık sert hareket yaptı ama hakem nasıl olduysa yakalayamadı. Tabata’nın iki sert ÅŸut denemesi ise Sanctis’te kaldı.Â
Galatasaray’ı bu oyunda zaman zaman da olsa ileride tutan adam Kewell oldu. Avustralyalı fizik durumunu çok zorlayan hastalığına rağmen sarı-kırmızılıların en pozitif adamıydı. Çoğu maçta olduğu gibi.
Onun 85 dakika sahada kalmasını tartışabilirsiniz. Fizik yetersizliğini sorgulayabilirsiniz. Ama 85 dakika orada durabilen bir adamın son 5 dakikada kenara alınmasını anlamak mümkün değil. İleride top tutabilen yegane adamın çıkışı Antep’i ileri taşıdı zira.
Ümit - Mehmet Güven değişikliği ne kadar doğru ama geçse, Kewell - Hasan değişikliği de o kadar garipti. Geç olabilir ama o kadar kalabiliyorsa 5 dakika daha kalabilmeliydi.
Galatasaray’ın hocasına yatkın, fizik durumuna uygun bir oyun oldu. Ama son dakikalardaki baskı ve pozisyonlar çok baÅŸ aÄŸrıtabilirdi.  Â