Mehmet Demirkol

Mehmet Demirkol

mdemirkol@milliyet.com.tr

Tüm Yazıları
Haberin Devamı

Olympiakoslular, 8 eksikle geldiklerini söylebilirler, ama aslında eksik denebilecek oyuncu sayısı üç. Brezilyalı yeni transfer Diogo, Dudu ve Papadopulos. Hepsinin yerine koyacakları eşdeğer oyuncuları da var.
Yunanistan Lig liderini 5 galibiyet 1 beraberlikle yenilgisiz kılan oyuncuların çoğu bugün sahada olacaklar. Pire ekibinin oyun anlayışını etkileyecek bir noksanlık yok.
Anorthosis’e elendikten sonra onları rahatlatan, Güney Kıbrıslıların, Şampiyonlar Ligi’nde gösterdikleri performansla bu yenilgiyi biraz olsun haklı çıkarmaları oldu. Bu yazıyı yazarken Anorthosis henüz Inter maçını oynamamıştı ama 2 karşılaşmada alınan 4 puan Pirelilerin kayıplarının korkunç bir sürpriz olmadığını ispat etti.
Galatasaray’ın en çok sıkıntı yaşadığı bölge olan sağ kanat onların en etkili bölgesi. Özellikle genç Arjantinli Leto, Galatasaray’ı en çok zorlayacak olan oyuncu. Tabii arkasında oynaması muhtemel tecrübeli Fransız Domi ile birlikte.
Galatasaray bu alana bir yığılma yapamaz, çünkü ters kanatta da Fenerbahçe - Zaragoza eşleşmesinden hatırladığımız Arjantinli Galletti var. Çok iyi bir hücum gücü ve kontr oyuna yatkınlık göze çarpıyor. Galatasaray’ın en iyi maçlarından biri olarak göze çarpan son Trabzon karşılaşmasında bile görülen arkaya sarkmalar bugün de olacaktır. Bu yüzden daha delinen bir savunma örgüsü lazım. Oyunu önde kabul etmek, rakip hücumculara yakın oynamak ve tabii Sanctis’i yalnız bırakmamak lazım.
Sarı-kırmızıların hücum gücü Pirelileri geçmeye yeter, fakat bu gücü savunmadan taviz vermek pahasına kullanmamak gerekiyor. Bu akşam Galatasaray’ın final iddiasının gerçek bir hedef olup olmadığını test edeceğiz.
Rakip eksik diyenlere kanmayın. Hücumcu bir orta saha ve Nihat kadar yakından tanıdığımız Kovacevic sahada olacak.